#Komkommercolumn - Staycation!#Komkommercolumn - Staycation!
Back Back Column

#Komkommercolumn - Staycation!

09 augustus 2018

Wat betekent dat staycation?

Een staycation (een portmanteau van ‘verblijf’ en ‘vakantie’) is een periode waarin een persoon, of familie thuisblijft en deelneemt aan vrijetijdsactiviteiten op rijafstand van hun huis en geen overnachtingsmogelijkheden vereist. Gemeenschappelijke activiteiten van een staycation zijn onder meer het gebruik van het zwembad in de achtertuin, bezoeken aan lokale parken en musea en het bijwonen van lokale festivals en pretparken.

Deze zomer heb ik een staycation. Voor mijn werk moet ik regelmatig naar het buitenland en daarom wil ik zoveel mogelijk ontstressen tijdens de zomer. Het geluk is dat deze zomer het al een hele tijd meer dan 23 graden is in Nederland, waardoor mijn staycation alleen maar fijner is om te genieten. Minder mails tijdens de zomervakantie, tijd voor ‘declutteren’ opruimen, spullen wegdoen, of weggeven en detoxen door middel van gezonder eten, minder alcohol en veel water drinken.

  • #Komkommercolumn - Staycation!
  • Groningermuseum - Foto > Rob Koster
    Groningermuseum - Foto > Rob Koster

Ik zal deze zomer ook zoveel mogelijk musea bezoeken, andere steden buiten mijn woonplaats. De expositie van Victor & Rolf in de Kunsthal wordt mijn eerste uitje deze zomer. Nieuwe pittoreske plekjes ontdekken bijvoorbeeld in Drenthe. Heel veel lopen. Wandelen is veel gezonder dan hardlopen. Je loopt minder blessures op en je kan ook beter genieten van de omgeving. Mijn staycation wordt dus een moment van rust en regelmaat. Voeding, gezondheid en minder mails.

Een project dat ik  deze zomer op ga pakken is starten met een zomerschoonmaak a la Marie Kondo. Marie Kondo is een opruimgoeroe die zegt dat het wegdoen van spullen die je geen vreugde meer geven, je alleen maar meer vreugde zal geven in huis. Ik start met de keuken en eindig in de slaapkamers. Dus naast niets doen zal ik toch een beetje werken.

Mijn vier tips deze zomer:

  1. Pak de trein en bezoek een stad in Nederland waar je nog nooit eerder bent geweest. Je kan ook een hotelweekendje boeken en dan de tijd nemen om de stad beter te leren kennen.
  2. Drink meer water en doe de telefoon meer uit. Hierdoor krijg je meer tijd om op te laden, zodat je na de zomer er weer tegenaan kan gaan.
  3. Bezoek een museum waar je nog niet eerder bent geweest.
  4. Declutter. Ruim op, doneer, geef weg. Het maakt je een blijer mens!

Door > Marian Spier

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!