#Komkommercolumn: overdenkingen van een fossiel#Komkommercolumn: overdenkingen van een fossiel
Back Back Column

#Komkommercolumn: overdenkingen van een fossiel

21 augustus 2020

Hallo, ik ben Prem Radhakishun, 58 jaar.

Marga Groot Zwaaftink van Commgres vroeg mij om deze column. Zij kent mij uit de tijd dat ik advocaat, columnist (radio & print), dagvoorzitter, spreker, radio/tv maker was. Ik had 3 inwonende kinderen (geboren 1986, 1990 en 1992). Ik heb nu een ander leven. Langzaam stopte ik met veel beroepen. 2006 advocatuur, 2011 columnist, 2013 vast tv programma, 2014 dagvoorzitter en spreker op congressen. Ik maak nu zondagnacht van 00.00 – 02.00 Zwarte Prietpraat op NPO radio 1, adviseer een paar bedrijven/instellingen/personen en doe zelden iets op TV. De kinderen zijn het huis uit. Ik heb 5 kleinkinderen (2013, 2016, 2018, 2019, 2020). Met het grootvaderschap kwam een drang om veel met mijn kleinkinderen te zijn. Sinds januari 2013 ben ik werkzaam in de onbetaalde ambulante kinderopvang. De immateriële vergoeding is meer dan ik ooit bij welk beroep dan ook heb gekregen.

Flinstone

Comedian Howard Komproe noemt mij Flinstone. Ik ben in dit digitaal tijdperk een fossiel. Ik doe niet aan facebook, twitter, Instagram, tik tok of welk ander (a)sociaal medium. Ik heb een LinkedIn account zodat iedereen mijn mobiele nummer kan vinden. Zwarte Prietpraat ’s twitteraccount wordt alleen zondagnacht van 00.00 tot 02.00 uur bekeken. E-mails lees ik op mijn laptop, niet op mijn telefoon. 3 keer per 24 uur. Mijn telefoon heeft alleen WhatsApp, vanwege mijn kleinkinderen, nu voor contact met vrienden, kennissen en werk.

Voordelen van de lockdown

Na de lockdown vroegen veel makers van programma’s via nieuwe media mij om te participeren. Helaas, Ik heb geen zoom, google meets of andere programma’s op mijn laptop, dus het ging niet. Alleen Stefano Keizers snapte mij. Ik moest via WhatsApp op een link drukken en ik zat in zijn programma. Ik heb geprobeerd vrienden te begrijpen die de hele dag bezig zijn met hun telefoon, maar ik snap de meerwaarde van die apps en sociale media echt niet.

Als fossiel/Flinstone in deze digitale wereld heb ik persoonlijk geen nadelen van het Chinese Corona Virus. Ik ben minimaal 2 dagen met mijn kleinkinderen. Zondagnacht maak ik radio. Ik ontmoet mijn cliënten, met 1,5 meter afstand. Er zijn voordelen. Vrienden uit de ontspanningsindustrie hebben tijd voor leuke ontmoetingen. Mijn thuis werkende vrouw wil na haar werkdag buitenlucht. Ik wandel ineens 5 keer per week 50 minuten en ben bijna 2 kilo lichter.

Deze column moet eindigen met 3 tips, maar hoe kan een fossiel u, levend in de moderne wereld, adviseren?

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!