#komkommercolumn: Onkruid? Kwestie van perspectief!#komkommercolumn: Onkruid? Kwestie van perspectief!
Back Back Column

#komkommercolumn: Onkruid? Kwestie van perspectief!

05 augustus 2021

Sinds 2013 plaatsen wij in de zomer de #komkommercolumn. Een reeks inspirerende columns van vakgenoten. Vandaag lees je de derde column. Het is zomer! Regen en warmte, het is even wennen na de afgelopen, warme, kurkdroge zomers in de Achterhoek. Maar goed voor onze tuin: de planten groeien en bloeien en het onkruid ook. Onkruid? Dat is maar één perspectief hè? En iets vanuit één perspectief bekijken, is best gevaarlijk. Wie zegt dat dit het juiste perspectief is? Bestaat dat überhaupt? Ingrid Rip van – Event Design Collective Nederland vertelt over haar perspectief.

Online

Eerlijk is eerlijk, ik vond online vergaderen, trainen, laat staan events maar matig interessant. Ik haakte zo nu en dan aan. Deed mijn ding en volgde de ontwikkelingen vanaf de zijlijn. Je wilt toch bijblijven. Toch raakte het me niet in het hart. Tot vorig jaar BOEM PATS de wereld even helemaal tot stilstand kwam. Tijd om mijn perspectief te veranderen en te kijken wat er nog wel kon.

Nieuwe Vaardigheden

In de eerste maanden van de crisis maakte ik een enorm steile leercurve door samen met het (inter)nationale team van het Event Design Collective. Wat ben ik dankbaar voor deze intensieve tijd, waarin we veel leerden, experimenteerden, er ook wel wat misging en we veel meters maakten samen met onze trouwe community. Alles om zo snel mogelijk betere onlinevaardigheden te ontwikkelen om ons werk online professioneel voort te kunnen zetten.

Het kan echt

Ik haakte overal op aan om actief te ervaren wat er mogelijk is. Het bleek echt te kunnen. Ondanks dat ik ook nog veel zag misgaan: té veel zenden, saai, falende techniek. Als je wilt, kun je mensen online echt betrekken en goed in beweging zetten. Wat was het fijn om mijn stuk van het online leven goed in de vingers te krijgen zodat ik vol vertrouwen en plezier online kon faciliteren.

Trust the process!

Inmiddels ben ik tientallen trainingen, consultancy-, designsessies en presentaties verder en vind ik het online perspectief inmiddels prima. Het is eenvoudiger om een diverse groep deelnemers te betrekken, belangrijk voor een goed ontwerp. Het vergt geen reistijd, geen reiskosten, wellicht wat meer energie maar het resultaat is ernaar. Ons adagium trust the process werkt, live én online!  Dus:  

  1. Kijk zo nu en dan eens vanuit een ander perspectief. Het helpt dan om anderen te betrekken als je vragen hebt, uitdagingen tegenkomt of een event mag ontwerpen.
  2. Sta open om te leren, je hele leven lang!
  3. Blijf nieuwsgierig en laat je verrassen, de inspiratie is vaak te vinden op voor jou ongebruikelijke plekken.

Over Ingrid Rip

Ingrid Rip is een gedreven meeting professional, trainer en consultant binnen het internationale Event Design Collective.  Met haar passie voor menselijke ontwikkeling, kennis en bijna 30 jaar ervaring in de eventbranche, inspireert en ondersteunt zij vol enthousiasme organisaties bij het (her)ontwerpen van impactvolle evenementen en congressen. Zij helpt opdrachtgevers vanuit een ander perspectief naar hun bijeenkomsten te kijken zodat die een grotere bijdrage leveren aan hun (strategische) doelen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!