#Komkommercolumn: Nog nooit zo dichtbij#Komkommercolumn: Nog nooit zo dichtbij
Back Back Column

#Komkommercolumn: Nog nooit zo dichtbij

17 juli 2020

Sinds 2013 plaatsen wij in de zomer de #komkommercolumn. Een reeks inspirerende columns van vakgenoten. Vandaag lees je de 2de column van Wendy de Jongh namens het Collectief ‘Ruimte om te Raken’.

Er was 1 oproep op LinkedIn en telefoontje voor nodig om een clubje magische evenementenmakers bij elkaar te krijgen. Op de vrijdag dat alle evenementen boven 100 personen verboden werden. Reden voor Nils om een oproep uit het hart te doen: Laten we verbinding en raken kracht geven, wie doet er mee? Binnen twee zoom-calls en een tijdsbestek van 2 weken ontstond ‘Project Touchscreen’.

Het vullen van de leegte

Met het wegvallen van alle evenementen waren ook de agenda’s van Het Collectief ‘Ruimte om te Raken’ in een klap leeg. Er ontstond letterlijk ruimte. Maar ook een leegte die zich niet zo makkelijk laat omschrijven. We voelde allemaal aan dat er iets moest gebeuren, juist nu! Juist nu is het vermogen nodig om elkaar op te vangen en te dragen en je kunt alleen maar opvangen en dragen als je verbinding met elkaar hebt. De vraag: Kunnen we in de leegte die nu is ontstaat iets moois laten verschijnen en op afstand verbinden?

Touchscreen

Het idee: 1 ruimte, 1 podium, 6 artiesten en 50 I-pads met publiek = Project Touchscreen. We brachten artiesten, producers, technische mensen, locatie etc. samen en niemand twijfelde om ‘ja’ te zeggen.

Intentie

Het Project Touchscreen heeft alle verwachtingen overtroffen. Dat heeft te maken met een aantal dingen die mij persoonlijk vanuit Project Touchscreen bij zijn gebleven. Er ontstaat magische schoonheid als mensen samenwerken vanuit dezelfde intentie, in dit geval het vermogen om mensen te raken. Dan, als alle concurrentie wegvalt blijft er een samenwerking over waarbij iedereen hoe klein of groot ook een bijdrage levert die gezien en gewaardeerd wordt. En tot slot misschien nog wel het allerbelangrijkste, als alle zekerheden wegvallen moet je wel écht op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden en word je creativiteit maximaal opgerekt. Dat is wat mij betreft wat nu nodig is om de evenementenbranche naar ‘the next level’ te brengen.

Nog nooit zo dichtbij

Er zijn mooie woorden gesproken tijdens Project Touchscreen en ik kan het niet laten er een paar met je te delen. Derek Otte raakte met de woorden: ‘Of het goedkomt, ik weet niet, ik kan er niet bij met mijn hoofd, maar uit de grond van mijn hart schieten bloemen omhoog’, en tijdens een gesprek met Typhoon (Glenn de Randamie) sprak iemand de woorden die Project Touchscreen precies weergaven: ‘Kijk hoe groot de afstand is en hoe dichtbij we zijn.’

Project Touchscreen was het eerst project van Het Collectief ‘Ruimte om te Raken’. Of er nog meer projecten komen, wie zal het zeggen. Laten we ons vooral voornemen vanaf nu alleen nog maar evenementen te maken vanuit de intentie om te verbinden. #ruimteomteraken. Alle livestreams van project ‘Touchscreen’ zijn terug te kijken via www.ruimteomteraken.nl. Ook ons tweede project ‘Heart2connect’ is daar terug te kijken. 

Het Collectief ‘Ruimte om te Raken’ bestaat nu uit Nils Roemen, Sven Boelhouwer, Ad de Haan, Revi Bloemendal, Corien Rosken, Henk Wijnands, Wouter van Beek, Erik Kuperus en Wendy de Jongh.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!