#Komkommercolumn: The NEXT GEN#Komkommercolumn: The NEXT GEN
Back Back Column

#Komkommercolumn: The NEXT GEN

19 augustus 2021

Sinds 2013 plaatsen wij in de zomer de #komkommercolumn. Een reeks inspirerende columns van vakgenoten. Vandaag lees je de vierde column in deze reeks, deze keer van Wendy de Jongh van Inholland University of Applied Sciences.

Feel the fear …and do it anyway! Dat moeten het grote aantal studenten gedacht hebben toen ze zich aanmelden voor de studie Leisure & Events Management aan de Hogeschool InHolland voor komend collegejaar. Het lijkt erop alsof ze zich niet af laten schrikken door wat COVID-19 met onze branche heeft gedaan. Het lijkt er zelfs op dat ze zich vooral hebben laten leiden, bewust of onbewust door het idee dat er een nieuwe wereld voor ze ligt die ze zelf mogen gaan ontdekken en invullen. Dat laatste hoop ik in ieder geval, want ik geloof dat het terecht is!

  • #Komkommercolumn: The NEXT GEN
    Wendy de Jongh
  • #Komkommercolumn: The NEXT GEN

We gaan nooit (en echt nooit meer) terug naar hoe het was. Simpelweg omdat we niet terug in de tijd kunnen. Gelukkig maar, want dan zou wat mij betreft alles voor niets zijn geweest. Iets wat we niet kunnen verkopen aan deze nieuwe generatie. Juist deze generatie moet de gelegenheid krijgen om een nieuwe start te maken en (nog meer) nieuwe (event-)vormen te ontdekken.

Er zijn het afgelopen jaar toonaangevende partijen geweest die juist tijdens COVID-19 hebben laten zien hoe een ‘crisis’ uitnodigt voor verandering en vernieuwing. Zoals ik het zie - en dat is op niks anders gebaseerd dan op mijn eigen instinct - is dat deze ‘oude rotten’ in het evenementenvak de taak hebben om de jonge generatie meer dan ooit te verwelkomen. Ze een plek te geven en te delen wat we vooral tot nu toe hebben gedaan. Vervolgens is het de taak aan The Next Gen om ons vak naar een ander level te tillen. Want nu de storm weer wat is gaan liggen, worden nieuwe wegen meer zichtbaar. Hybride lijkt helemaal de nieuwe vorm te zijn en eventmanagers zijn (online) experience producers geworden. Deze nieuwe tijd vraagt om snel schakelen en vooral doen. Iets wat deze generatie op het lijf geschreven is, maar waar ze wel voor moeten worden uitgenodigd.

Nog een paar weken en dan gaat het nieuwe collegejaar weer van start. Hoewel het onderwijs misschien niet altijd snel en flexibel kan reageren op veranderingen, staat als een paal boven water dat wij als geen ander professionals willen opleiden die klaar zijn voor de toekomst. Die verantwoordelijkheid voel ik als ‘newby’-docent enorm, maar die verantwoordelijkheid deel ik graag! Met collega’s, met professionals die met beide benen in het werkveld staan én met The Next Gen! Hoe en in welke vorm? Laten we dat vooral samen ontdekken!

Het wordt ongetwijfeld nog een spannend tijd, maar… Feel the fear…and do it anyway!

Wendy de Jongh

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!