Back Back Nieuws

Koken met sterrenchef Jos Grootscholten bij De Kookfabriek Rotterdam

12 februari 2014
In De Kookfabriek Rotterdam vond 11 februari een masterclass plaats. Sterrenchef Jos Grootscholten van restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel kookte samen met 45 deelnemers een door hem samengesteld 4-gangen menu. Deze eerste masterclass was de aftrap van een drietal masterclasses die in het voorjaar van 2014 verzorgd worden door Grootscholten.

‘Deze eerste editie was een groot succes voor iedereen. De deelnemers waren zeer enthousiast over het menu en onder de indruk van de tips en trucs die de sterrenchef tijdens de masterclass gaf’, aldus Jan-Maarten Kruyt van De Kookfabriek. Ook Grootscholten zelf was na afloop enthousiast over het verloop van de masterclass. ‘Het is leuk om mensen kennis te laten maken met de kneepjes van het vak. Op deze manier zien zij in dat koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en dat sterrengerechten ook toegankelijk kunnen zijn.’ Grootscholten zal de komende maanden nog twee keer een masterclass verzorgen in De Kookfabriek Rotterdam. Er zijn nog plaatsen beschikbaar op maandag 7 april en maandag 9 juni.

Jos Grootscholten; Belofte van het jaar
Chef-kok Jos Grootscholten liep onder andere stage bij Noma in Kopenhagen en werkte vervolgens bij toprestaurants als Vermeer in Amsterdam, Beluga in Maastricht en Calla’s in Den Haag. Jarenlang droomde hij van een eigen zaak en in 2010 werd deze droom werkelijkheid. Samen met zijn partner Sharon Tettero opende hij restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel. Slechts zestien maanden later nam hij zijn eerste Michelinster in ontvangst. Grootscholten werd door GaultMillau uitgeroepen tot Belofte van het Jaar 2013.

Koken en aan tafel
De Kookfabriek beschikt sinds april 2013 over drie locaties: Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Grote groepen zakelijke of privé gasten kunnen de keuken in om met collega’s of vrienden te koken en te eten. Gasten werken normaal gesproken met maximaal twaalf personen aan een kookeiland en bereiden met dit team een geheel diner. Tijdens het koken is er meer dan genoeg gelegenheid om met elkaar te praten en een drankje te drinken. Wanneer alle voorbereidingen gedaan zijn, wordt per gang de laatste hand gelegd aan de gerechten en gaat men met heel het gezelschap aan tafel.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!