Back Back Nieuws

Koepelkerk, historische locatie met een 'spirit to serve'

21 december 2011
De Koepelkerk aan de Singel is voor velen een punt der herkenning in Amsterdam. Amsterdammers, reizigers die de stad via Centraal Station bereiken of de Unesco wereld erfgoed locatie op een van de vele rondvaart boten ontdekken, kennen de befaamde ronde Koepel. Zelfs Vincent van Gogh schilderde de kerk in 1885, terwijl hij aan het wachten was op een vriend.

Evenementen voor een goed doel
Niet iedereen weet dat de kerk, welke onderdeel is van het Renaissance Amsterdam Hotel, vaak haar deuren opent voor evenementen voor een goed doel of met een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Marriott International's 'spirit to serve the community' is een belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur en wereldwijd erkend.

 

Corporate citizen

Marriott is er trots op een goede 'corporate citizen' te zijn in de plaatsen waar de hotels gevestigd zijn, wat zich vertaalt in onder andere lokale donaties en vrijwilligerswerk door de medewerkers van de hotels, maar ook in het samenwerken met non-profit organisaties.

Justice Dinner
Human Rights Watch is een van die organisaties die de handen ineen slaat met het Renaissance Amsterdam Hotel. 14 november jl. vond het Human Rights Watch 2011 Voices for Justice Dinner plaats in de Koepelkerk. Op deze avond nam Elena Milashina de Alison des Forges Award for Extraordinary Activism in ontvangst als erkenning van haar inzet en moed om de problematische mensenrechtensituatie in Rusland aan de kaak te stellen. Elena is onderzoeksjournalist voor Novaya Gazeta, de belangrijkste onafhankelijke krant van Rusland. Kenneth Roth, Executive Director van Human Rights Watch, sprak na afloop van de uitreiking.

 

Dak- en thuislozen kerstdiner

Op 23 december staat de kerk wederom in het teken van de minder bedeelden, wanneer vrijwilligers van de Marriott Hotels samen met het Leger des Heils het jaarlijkse dak- en thuislozen kerstdiner serveert.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!