Back Back Nieuws

Klompengolf tussen de schapen bij Landgoed de Biestheuvel

26 april 2013
Bij Landgoed de Biestheuvel zijn op maandag 23 april schapen geplaatst bij het klompengolf. Het is een agrarische vorm van golf. In plaats van op de gewone golfbaan loop je bij Landgoed de Biestheuvel tussen de schapen, en het geluid van verschillende soorten streekvogels om je heen. Tijdens het spelen van de 9 holes van het klompengolf zorgen de 60/70 schapen van herder Rob Adriaans voor de nodige afleiding. Er ligt een parcours, waarbij je in de landschappen van Landgoed de Biestheuvel tussen de grazende schapen wandelt.

Klompengolf
Klompengolf is een afgeleide vorm van het echte golf, maar dan veel humoristischer. Sterker nog, eigenlijk heeft klompengolf niet zoveel met normaal golfen te maken. Het doel van klompengolf is om met je groep in zo min mogelijk slagen de 9 holes te spelen. Je golfclub bestaat uit een lange bezemsteel met als clubhoofd een houten klomp. Je golfbal is vergelijkbaar met een handbal. Ieder team of individu slaat om de beurt een bal. De bal van de persoon die het verste van de vlag afligt moet de bal spelen. Zo probeer je een hole te maken. Een hole is gemaakt als de bal in de emmer is geslagen. Vervolgens haal je de bal uit de emmer en legt hem 4 meter in de richting van de volgende hole en begint weer te slaan. Zo loop je de hele baan.

Het is even wennen om te gaan klompengolfen tussen grazende schapen. Je zult wel even verbaasd naar de grote kudde schapen kijken die tijdens het klompengolf grazen langs de kant staan. Wat gebeurt er als je een bal tegen een schaap slaat? En hoe krijg je nu de bal weer weg die tussen de schapen ligt?

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!