KLM eert Tuschinski met Huisje #102KLM eert Tuschinski met Huisje #102
Back Back Nieuws

KLM eert Tuschinski met Huisje #102

18 oktober 2021

KLM vierde 7 oktober haar verjaardag traditiegetrouw met de onthulling van een nieuw miniatuurhuisje. Dit jaar het prachtige Theater Tuschinski in Amsterdam. Onder leiding van Winston Gerschtanowitz werd Huisje #102 gepresenteerd tijdens een feestelijke middag in het iconische huis zelf. XSAGA produceerde het evenement in nauwe samenwerking met het KLM-team.

De Delfts blauwe huisjes zijn door de jaren heen een gewild verzamelobject geworden. Elk jaar eert KLM een bekend Nederlands gebouw met een nieuw exemplaar. Er wordt altijd gezocht naar een historische connectie. Dit jaar viel de eer aan Theater Tuschinski dat eind oktober 100 jaar bestaat. Tuschinski, onlangs uitgeroepen tot het mooiste theater ter wereld, is een bijzondere locatie met een rijke geschiedenis.

Achterkleinzoon

Deze historische link wilde XSAGA tot uiting laten komen in het programma. Uiteraard stond film centraal in het programma en speelde voor deze speciale gelegenheid het historische Wurlitzerorgel van Tuschinski, dat in de jaren 20 stomme films begeleidde, een belangrijke rol. Presentator Winston Gerschtanowitz, achterkleinzoon van een van de grondleggers van Tuschinski, overhandigde het eerste exemplaar aan burgemeester Femke Halsema en KLM-CFO Erik Swelheim.

Gedeelde waarden

'Nu de wereld stukje bij beetje weer opengaat kijken wij ernaar uit om onze klanten weer naar culturele bezienswaardigheden zoals het Theater Tuschinski te kunnen brengen. Net als KLM kent het Theater Tuschinski een lange historie. Tuschinski’s gedachtegoed, het creëren van een warm thuisgevoel en klanten een memorabele ervaring bezorgen, is waar KLM ook voor staat. Theater Tuschinski is dan ook een prachtige aanwinst in de KLM-huisjescollectie', aldus CEO Pieter Elbers, die zelf vanwege omstandigheden niet aanwezig kon zijn.

 

Foto: Jorrit Lousberg

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!