Back Back Nieuws

Klimaatneutrale evenementen in MECC Maastricht

29 september 2010
MECC Maastricht biedt sinds kort de mogelijkheid aan organisatoren van beurzen en congressen om hun evenement klimaatneutraal te maken. Hiertoe is een samenwerkingsverband gesloten met GroenBalans, dat diensten levert op het gebied van CO2-compensatie en -reductie.

Event CO2-Calculator

Om organisatoren van een evenement inzicht te geven in het energieverbruik kunnen zij gebruik maken van de MECC Maastricht Event CO2-Calculator. Met deze online calculator kunnen organisatoren zelf de CO2-uitstoot van hun evenement berekenen. Het gaat hierbij zowel om het energieverbruik tijdens het evenement zelf, als om het gebruik van vervoermiddelen en eventuele overnachtingen van bezoekers. De online calculator is te vinden op de website van MECC Maastricht onder "organisatoren".

Het evenement kan klimaatneutraal gemaakt worden door alle verbruikte energie te compenseren. Deze klimaatcompensatie vindt plaats door CO2-rechten aan te kopen die voortkomen uit de produktie van duurzame energie. Zo worden duurzame energieprojecten gestimuleerd. Bovendien kunnen beursorganisatoren zich zo milieubewust positioneren voor hun bezoekers.


 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!