Back Back Nieuws

Klimaatneutrale bedrijfsvoering Triade Party Rent

13 oktober 2009
Triade Party Rent uit Maarssen tekende onlangs de koploperverklaring van de Provincie Utrecht. Het verhuurbedrijf maakt daarmee deel uit van de kopgroep van bedrijven die met de verklaring aangeven hun organisatie de komende jaren klimaatneutraal te maken en daarmee de CO2-uitstoot aanzienlijk terug te dringen.

 

Een klimaatneutrale bedrijfsvoering betekent dat Triade geen broeikassen uitstoot en eventuele vrijgekomen broeikasgassen compenseert.

Een opmerkelijke stap voor een verhuurbedrijf gezien de grote CO2-uitstoot door de vrachtwagens die de partygoederen bij de klant afleveren. Ook de vaatwasmachines die non-stop draaien om het glaswerk, servies en bestek weer in de originele schone staat te brengen, leveren doorgaans een zware belasting op het milieu.

 

Eigenaar Mark van der Horst: “De afgelopen jaren hebben wij al veel stappen gezet om onze bedrijfsvoering groener te maken. Zo leveren we hoofdzakelijk aan afnemers in de eigen regio om onze ritten en daarmee de CO2-uitstoot tot een minimum beperkt te houden. Ook voldoet de helft van ons wagenpark al aan de nieuwe euro 4 norm. Onze vaatwasser is uitgerust met het nieuwste warmte terugwin systeem en draait slechts één of twee dagen in de week, uitsluitend als er voldoende aanbod is."

 

Winst voor het milieu

Maar ook in de kleine zaken zit milieuwinst volgens van der Horst. "Onze hele papierstroom is bijvoorbeeld op kringlooppapier. En uiteraard gebruiken we groene stroom. Ik hoop ik mijn bedrijf de komende jaren volledig klimaatneutraal te maken. Waarom ik dit doe? Omdat ik het belangrijk vind bij te dragen aan een schonere leefomgeving. Ik hoop op mijn oude dag terug te kijken en trots te kunnen zijn dat ik mijn steentje heb bijgedragen.”

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!