Kleurrijk, persoonlijk en overweldigend: Park Inn by Radisson Amsterdam City WestKleurrijk, persoonlijk en overweldigend: Park Inn by Radisson Amsterdam City West
Back Back Locaties

Kleurrijk, persoonlijk en overweldigend: Park Inn by Radisson Amsterdam City West

04 mei 2020

Modern en kleurrijk meets warm en gastvrij. Wanneer je de open lobby van het Park Inn by Radisson Amsterdam City West hotel betreedt, word je overvallen door een feelgood gevoel. Van een transparante, lichte omgeving tot de tomeloze gastvrijheid van het jonge personeel. Van de ledverlichte panoramalift als eyecatcher tot de acht kleurrijke verdiepingen, het hotel verrast in vele opzichten.

In het voormalige hoofdkantoor van KPN, dat ruim 7 jaar leeg heeft gestaan, heeft de New Yorkse designer Karim Rashid een uniek, architectonisch complex gerealiseerd – het Ven complex. Bedrijfsleven, horeca, retail en ontspanning komen hier op een unieke wijze samen. Binnen dit overweldigende pand is het aandeel van hotel Park Inn by Radisson Amsterdam City West groot. Met maar liefst 476 kamers, 20 meeting- en eventszalen en een restaurant en lounge, biedt het veel mogelijkheden voor de leisure- en zakelijke gast.

Geen rechte lijn te bekennen

Bijzonder aan het designhotel zijn de organische vormen, de signatuur van de ontwerper. In het gehele pand is geen enkele rechte lijn of hoek te bekennen. Dit geeft het pand een unieke, dynamische en moderne sfeer. Met enorme raampartijen die uitkijken op de groene binnenplaats, krijgt het hotel een nóg ruimtelijker gevoel. Niet alleen de vormen brengen een modern, speels gevoel met zich mee. In het interieur is veel gewerkt met kleur en grafische prints. Elke verdieping heeft een eigen kleur, waar je zelfs -als hotelgast- een keuze uit kunt maken. Om vervolgens in de futuristische -led verlichte- lift (een ware eyecatcher!) je naar de betreffende verdieping te begeven. Eenmaal op de designkamer kun je, door middel van moodlighting zelf de gewenste kleuren instellen.

Meetings en events

Van besloten conferenties tot grootse bedrijfsfeesten en productlanceringen, binnen het hotel bieden de ruimtes een veelvoud aan mogelijkheden voor meetings en events. Op de eerste verdieping van het pand bevindt zich de meetinggalerij, een boulevard met maar liefst 19 zalen. Van een intieme boardroomsetting tot 8 personen tot gecombineerde zalen welke ruimte bieden tot 120 personen. Alle zalen zijn voorzien van state-of-the-art technologie. Op de begane grond bevindt zich de grootse, elegante ballroom zaal, die geschikt is voor events tot 750 personen. Van grootse autolanceringen tot optredens van orkesten en internationale artiesten, deze grootse, moderne zaal leent zich ervoor groots uit te pakken. Het hotel is ook gecertificeerd om bijeenkomsten en evenementen voor de farmaceutische industrie te faciliteren.

‘We hebben een sterk team dat de schouders eronder zet om Park Inns ‘feel good’ visie uit te dragen’

Persoonlijk, professioneel en onvergetelijk

Radisson Meetings, dat in alle hotels van de Radisson keten tot uiting komt, staat voor professioneel, persoonlijk en onvergetelijk. Dat betekent niet alleen goede voorzieningen en hi-speed wifi, maar juist de persoonlijke benadering maakt het verschil. General Manager Özgen Sağınç: ‘Alles is naar smaak en wens aan te passen, wat bij City West niet alleen tot uiting komt in het zelf aangeven van de gewenste kamerkleur, maar ook door het betrokken en gastvrije personeel. Het jonge team, dat al sinds de pre-opening betrokken is bij het hotel, is gedreven om een onvergetelijke, gastvrije indruk achter te laten.’ Dit heeft er onder andere toe geleid dat het hotel in februari 2020, nog geen 1,5 jaar na de opening in juli 2018 al een prestigieuze, interne prijs in ontvangst mocht nemen. Özgen: ‘We hebben in het eerste jaar van de opening een beter resultaat gehad dan verwacht, zowel op evenementen als op leisuregebied. Het teamwork van onze ambitieuze medewerkers heeft daar een zeer groot aandeel in gehad, met hun ‘Yes I Can’-instelling zorgen ze ervoor dat elke gast zich welkom voelt en het hun aan niets ontbreekt.’

Door > Angelique Aalders

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!