Back Back Nieuws

Kingcanary produceert War Child Peace Concert

28 april 2010
Kingcanary heeft in samenwerking met War Child en Media Luna voor War Child een uniek Peace Concert voor het Vredespaleis in Den Haag georganiseerd, om aandacht te vragen voor oorlogskinderen wereldwijd. Dit concert kwam mede tot stand door de belangeloze medewerking van; Marco Borsato, Ali B, Liesbeth List, JURK! Alain Clark, Seth Gaaikema, Frits Barend, Lisa Lois, Hanneke Groenteman, Trijntje Oosterhuis, Philip Freriks en vele anderen. Op 1 mei is het War Child Peace Concert: Freedom 4 All te zien op Nederland 3 van 19.55 tot 21.50 uur.

Het is voor het eerst dat er een concert wordt gehouden voor de poorten van het Vredespaleis, een primeur voor War Child die deze bijzondere en toepasselijke locatie mocht gebruiken. War Child: “Wij vinden het geweldig dat dit concert in Den Haag, dit jaar War Child City én de Internationale Stad van Vrede en Recht, plaatsvindt. Op 5 mei leven wij 65 jaar in vrede. Maar sinds de vrede in Nederland is er geen dag voorbij gegaan zonder oorlog in de wereld. Miljoenen kinderen groeien nog altijd op in oorlog. We mogen deze kinderen niet vergeten en daarom vraagt War Child juist nu extra aandacht voor hen.”

Belangeloos
Tijdens het concert lieten oorlogskinderen van toen, zoals Liesbeth List, Philip Freriks, Hedy d’Ancona, Hanneke Groenteman en Ed van Thijn zich horen voor de oorlogskinderen van nu. Daarnaast bestond de line-up uit bijzondere en originele duetten; zo opent War Child ambassadeur Marco Borsato het concert samen met X Factor winnares Lisa Lois. Zingt Edsilia Rombley met Sara Kroos en Karima met Lange Frans. Ook zingen Alain Clark, Trijntje Oosterhuis, JURK!, Ali B, Yes-R, Edsilia Rombley, Seth Gaaikema, de 18 finalisten van X Factor, de 3JS en Miss Montreal tijdens dit hartverwarmende concert. Naast artiesten waren er ook vele sponsors en professionele partners uit de evenementen -en televisiebranche die zich belangeloos inzetten om het concert tot een succes te brengen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!