Back Back Nieuws

King of The Kuip groot succes

28 juni 2006

Ruim 2200 kinderen hebben zich gisteren gezond en actief vermaakt in het Rotterdamse Stadion Feijenoord tijdens King of The Kuip. Met grote, volle discobussen arriveerde RMC tours diverse keren bij De Kuip met steeds weer een nieuwe enthousiaste groep kinderen van 6 tot 12 jaar. Om negen uur arriveerden de allerkleinsten van 6 jaar bij de 123 speelvelden op de heilige mat.

Het spel werd uitgelegd en begeleid door studenten van het CIOS uit Goes. Het nieuwe spel is een combinatie van voetbal en paddle-tennis, waarbij verschillende spelvarianten mogelijk zijn. Het spel en dit evenement is een initiatief van Flip van Betuw, bekend van Tennis Academy Rotterdam. Het spel zal volgend jaar op meerdere scholen worden geïntroduceerd en is vanaf volgende week te koop via www.tennisplanet.com.

Het initiatief is ondersteund door de Gemeente Rotterdam Sport & Recreatie
(S en R). Al enige tijd ontwikkelt of neemt S en R deel aan diverse projecten bestemd voor de Elke dag Bewegen Scholen, waaronder ook dit project. Om 11.15 uur arriveerde wethouder Lucas Bolsius van Sport om enthousiast, samen met een jongentje, het spel uit te proberen (zie foto). De sportieve strijd onderling was groot en in totaal mogen 30 kinderen zich na vandaag ‘King of the Kuip” noemen. Zij hebben een certificaat ontvangen.

Stadion Feijenoord vindt het haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om een steentje bij te dragen aan de veelbesproken problemen bij kinderen rondom sportiviteit, gezondheid en obesitas en stelde zodoende direct enthousiast haar locatie beschikbaar voor “King of The Kuip”.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!