Kimpton Hotels & Restaurants opent deuren in AmsterdamKimpton Hotels & Restaurants opent deuren in Amsterdam
Back Back Nieuws

Kimpton Hotels & Restaurants opent deuren in Amsterdam

06 juli 2017

Kimpton® De Witt, het langverwachte eerste Europese hotel van het toonaangevende luxe boutique-merk Kimpton® Hotels & Restaurants, heeft zijn deuren  geopend. Kimpton de Witt is gevestigd in twee originele Renaissance-gebouwen in de Paleiswijk, op steenworp afstand van het centraal station van Amsterdam. Het hotel beschikt over 274 kamers, waaronder negen bijzondere suites met veelal een eigen terras of balkon.

Een moderne kijk op Nederlandse klassiekers

Het hotel heeft een goed doordacht design dat het lokale erfgoed eert en combineert een gebouw uit de jaren tachtig met een bouwwerk uit het elegante Renaissance-tijdperk. In lijn met het kenmerkende opvallende en speelse design van Kimpton, heeft het hotel een 'levende muur' van echte bloemen en planten bij de ingang van het hotel, en grote Delfts Blauw-achtige tegels op de vloer. Het hotel heeft daarnaast een eigen bloemenwinkel, en een prachtige binnenplaats die een welkome en rustige ontsnapping biedt aan de drukte van de stad. De slaapkamers zijn vol met onverwachte, verfijnde, details zoals leuke interpretaties van klassieke Nederlandse kunst, op maat gemaakte bureaus, grappige vogel-bedlampen en goudgekleurde Pols Potten papegaaien.

Kimpton De Witt beschikt over een aantal van Kimpton's geliefde persoonlijke kenmerken met een lokale twist: zo kunnen gasten de stad verkennen op VanMoof-fietsen, dagelijks vanaf 17 uur genieten van een begeleidde 'Social Hour' en zijn er in elke kamer luxe toiletartikelen van het natuurlijke huidverzorgingsmerk Marie-Stella-Maris uit Amsterdam te vinden (ook verkrijgbaar in de pop-upwinkel van het hotel).

Een huis in een hotel

Binnen het hotel staat een bijzonder drie verdiepingen tellend 15e-eeuws huisje, het ‚Little House'); ooit het ouderlijk huis van de Nederlandse dichter en toneelschrijver P.C. Hooft. Het huisje kan worden gehuurd door groepen die op zoek zijn naar zowel de privacy van hun eigen onderkomen als de luxe en service van een hotel. Het huisje biedt twee kamers met een kingsize bed en een woonkamer op de eerste verdieping. De begane grond, verbonden aan de lobby van het hotel, herbergt de P.C. Hooft vergaderzaal.

Het De Witt Penthouse van Kimpton De Witt is verdeeld over twee verdiepingen en heeft een dakterras van 50 vierkante meter met een spectaculair uitzicht op de stad.

'We zijn druk bezig om deze geweldige stad en haar leuke en levendige cultuur te leren kennen, en zijn heel enthousiast er vanaf vandaag onderdeel van uit te mogen maken,' zegt Mike Robinson, algemeen directeur van Kimpton De Witt. 'Zoals bij alle Kimpton Hotels, kunnen onze gasten opvallend persoonlijke service verwachten, innovatief en speels design en een echt lokaal gevoel.'

Buurtrestaurant en bar

Kimpton Hotels & Restaurants staat bekend om bijzondere bars en restaurants, en Kimpton De Witt is niet anders. Wyers Bar & Restaurant biedt een stijlvolle, maar ontspannen omgeving om van heerlijk Amerikaans 'comfort food' met een Nederlandse twist te genieten. Allemaal bereid door Executive Chef Sam DeMarco (a.k.a SammyD) uit New York. Opvallende gerechten zijn bijvoorbeeld de Reuben Sandwich, Vitello Tonnato en een Kimchi Bacon Hot Dog. De keuken gebruikt seizoensgebonden producten van lokale leveranciers en boeren. Met een kaart vol ongewone en lokale gins en genevers, is de House Bar dé plek om te genieten van een late-night drankje in het meest historische en originele gedeelte van het gebouw. Miss Louisa Coffee & Beignets biedt voorbijgangers heerlijke koffie en broodes. Het 'verkoopraam' is open vanaf vroeg in de ochtend tot in de avonduren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!