Back Back Interview

Kim van Stippent: Dans met je hart en je voeten zullen volgen…

27 augustus 2014

Wie zijn je branchegenoten? Waar halen ze hun inspiratie vandaan en wat is hun droom? Waarom hebben ze voor deze branche gekozen en hoe zien ze de toekomst ervan? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen. Dit keer maak je kennis met Kim van Stippent, van BYLEI – the WOW company.

Wie is Kim van Stippent ?
Ik ben geboren in 1979, woon samen en heb geen kinderen en geen huisdieren.

Wat is typisch ‘Kim van Stippent’?
Ik ben een authentiek type. Bij mij is het: What you see, is what you get.

Beroep en bedrijf?
Sinds 3 jaar ben ik als projectarchitect werkzaam bij BYLEI, een ondernemend event- en creatiebureau. Het bureau wordt geleid door de gepassioneerde tweeling Lei en Lukas Willems en bestaat dit jaar 10 jaar. Wij ontwerpen, produceren en regisseren verrassende standconcepten, spraakmakende bedrijfsevenementen, stijlvolle privéfeesten en relatiemarketing events. Onze missie is het waarmaken van een droom, waarbij we niet alleen doelstellingen waarmaken, maar ook verwachtingen willen overtreffen. We willen gasten verwonderen: een lach, een traan, een moment van kippenvel, een gevoel van ‘WOW’. In mijn functie ben ik verantwoordelijk voor het contact met de klanten en de uitwerking van hun dromen. Het zijn uiteenlopende en heel diverse opdrachten, van zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers. Als ik met de opdrachtgever alles rond heb, gaat de opdracht naar mijn collega’s van de afdeling operations.

Waarom deze branche?
Ik heb Management & Communicatie (EuroCollege) gestudeerd, maar ben na mijn studie toch in een andere branche terecht gekomen. Naast mijn werk organiseerde ik destijds op vrijwillige basis veilingen voor het KWF. Op een van die avonden heeft BYLEI het meubilair en de aankleding gesponsord en zo ben ik met de directie in contact gekomen. We zijn in gesprek geraakt en ik ben voor BYLEI gaan werken.

Mooiste evenement waaraan je hebt meegewerkt?
Dat was een 2 dagen durend relatie-event dat wij hebben georganiseerd voor Siemens, op Eindhoven Airport. De locatie werd omgetoverd tot luxe dinerruimte, met uitzicht op de landingsbaan. De tweede dag van het event hebben 350 gasten workshops gevolgd, met o.a. André Kuipers als gastspreker. De locatie, de software, André Kuipers… het plaatje klopte en had een futuristisch tintje. We hebben veel complimenten gekregen en veel gasten vertelden verrast te zijn over deze toplocatie in eigen stad. Dat was de eerste keer dat Eindhoven Airport werd ingezet als locatie. BYLEI heeft daarna de licentie gekregen om deze mooie locatie exclusief te exploiteren.

Mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?
Dat was een concert, dat wij heel onverwacht konden bijwonen op vakantie in Kroatië, in de Oude stad Pula. We waren daar met 6 vrienden en zagen aangeplakt dat Elton John kwam optreden in de oude arena. We hebben alles op alles gezet om kaarten te krijgen en dat is uiteindelijk gelukt. Het was zo bijzonder en onverwacht! Het sentiment van de liedjes, het samenzijn met goede vrienden, de locatie, de warmte, de sfeer en intimiteit. Prachtig.

Wat inspireert jou?
Mensen die geluk zien te vinden in kleine dingen, die blij zijn met niks… Mensen die het onmogelijke doen. En het hebben van onvoorwaardelijke vriendschappen.

Waar droom je nog van?
Ooit zou ik nog een wereldreis willen maken. Of weer iets doen op het gebied van vrijwilligerswerk. Een tehuis voor kinderen of een opvang voor dieren opzetten bijvoorbeeld.

Hoe ziet de branche er over vijf jaar uit?
Ik geloof in co-creatie en samenwerking met een verdere verdieping. De massale events gaan meer terug naar intieme bijeenkomsten en er is meer behoefte aan persoonlijk contact. Dat gecombineerd met de ontwikkeling in de technologie, die razendsnel gaat.

Stel: je mag een dag in iemands schoenen staan… Wie kies je en wat wil je die dag leren?
Ik zou wel een dag een man willen zijn. Geen specifieke persoon, maar gewoon een man. Om eens te ervaren hoe dat is. De denkwijze die ze hebben. En of zij nu echt zoveel anders zijn dan vrouwen. En een keer tegen boom plassen natuurlijk…

Wat was je grootste blunder?
Daar kan ik eigenlijk niets op verzinnen. Als ik kijk naar de 3 jaar bij BYLEI… Ik heb het ook aan mijn collega’s gevraagd, maar ook zij kunnen niets bedenken.

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Het klinkt misschien tegenstrijdig in deze branche, maar ik ben eigenlijk helemaal niet materialistisch ingesteld. Het gaat mij om de diepere intentie. Dat probeer ik ook in gesprekken met opdrachtgever naar voren te halen. Dus niet alleen die mooie stand of mooie aankleding, maar voelen met je hart. Dat is ook mijn drijfveer, om de droom te overtreffen van de opdrachtgever en een vertrouwensband op te bouwen.

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?
Mijn lijfspreuk: Dans met je hart en je voeten zullen volgen…

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!