Back Back Nieuws

Keukenhof 2015 geopend door Willem van Gogh

23 maart 2015
Willem van Gogh, nazaat van Vincent van Gogh, heeft de 66ste editie van Keukenhof officieel geopend. Dit jaar is het Van Gogh-jaar in Keukenhof. Het is dit jaar 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh is gestorven. Dit moment wordt door Keukenhof aangegrepen om de beroemde Nederlandse kunstenaar te eren. Vanaf vrijdag 20 maart tot en met zondag 17 mei is het lentepark geopend. Keukenhof staat nu al volop in bloei.

Van Gogh en Keukenhof 
Hoogtepunt in het Van Gogh-jaar is een bloembollenmozaïek van Vincent van Gogh van ruim 250m2 en gemaakt van duizenden tulpen. De bloemenshows laten prachtige combinaties zien tussen tienduizenden bloemen en zijn schilderijen. Nieuw in 2015 is een prachtige Selfie-tuin, geïnspireerd door de zelfportretten van Van Gogh, maar in een modern jasje gestoken. 125 jaar na zijn overlijden worden nog steeds veel mensen door Van Gogh geïnspireerd. Willem van Gogh is er als familielid trots op dat zoveel toeristen en Nederlanders inspiratie vinden in Keukenhof en in het werk van Vincent van Gogh.

Vernieuwingen
In zijn welkomstwoord ging Bart Siemerink, directeur Keukenhof, in op de vernieuwingen in het park. Nieuw dit jaar is de Tulpomania tentoonstelling over de geschiedenis van de tulp. Er zijn 8 nieuwe inspiratietuinen aangelegd. Speciaal voor kinderen is er een nieuw doolhof gerealiseerd. Dit jaar verwacht Keukenhof 800.000 bezoekers uit 100 landen.

Bron: ANP Pers Support 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!