Kerststad Valkenburg geeft lichtKerststad Valkenburg geeft licht
Back Back Nieuws

Kerststad Valkenburg geeft licht

10 november 2021

Kerststad Valkenburg editie 2021 verlicht van 12 november 2021 tot en met 9 januari 2022 heel Zuid-Limburg. In deze periode zijn er zowel ondergronds als bovengronds vele vertrouwde en nieuwe kerstactiviteiten te beleven in Valkenburg. Er zijn meerdere (ondergrondse) kerstmarkten, verschillende kerstwandelingen, betoverende kerstgrotten en heel veel fonkelende kerstlichtjes.

Op het menu staan een aantal vertrouwde activiteiten zoals de Kerstmarkt Gemeentegrot en de Kerstmarkt Fluweelengrot. Bij de Kerstshow in Mergelrijk kan het kerstverhaal in miniatuur beleefd worden of juist levensgroot in de groeve van Winter Wonderland. En in hartje Valkenburg staat Santa’s Village, de gezellige kerstmarkt met originele houten chalets. Ook staan er diverse Route d’Amuse-wandelingen op de kaart voor bezoekers die zich met hapjes willen laten verrassen in de Valkenburgse horecazaken. Uiteraard neemt de organisatie alle actuele coronamaatregelen in acht.

Nieuwe activiteiten

Er zijn ook een aantal nieuwe activiteiten te beleven dit jaar:

  • Het Christmas LightArts Festival: dynamische lichtprojecties worden op de monumentale gevels van gebouwen in het historische centrum van Valkenburg geprojecteerd en brengen onder andere ridders en jonkvrouwen tot leven. De lichtprojecties zijn geïnspireerd op het Middeleeuws verleden en de rijke kersttraditie van Valkenburg. Het Christmas LightArts Festival vindt elke avond plaats van 1 december 2021 tot en met 31 januari 2022.
  • Kribkeswandeling: De Kribkeswandeling is de ideale gelegenheid om de kerstsfeer in de omgeving van Valkenburg in alle rust te verkennen. Dit kan vanaf 6 december tot en met 6 januari. Onderweg zijn er kribkes (kerststallen), wegkruizen en kapelletjes te bewonderen in één van de dorpen rondom Valkenburg.
  • Winter Wonderland: in de Wilhelminagroeve is het kerstverhaal dit jaar te ervaren in de nieuwe, levensgrote kerststal.
  • Frosty Fairy Tale & Magische Groeve: De 15 sprookjes in Sprookjesbos Valkenburg worden tijdens Kerststad Valkenburg weer volledig in kerstsferen gehuld. Vanaf dit jaar wordt er ook een magische groevetocht in de grot onder het park aangeboden, onder begeleiding van de (digitale) kerst-elf Noël.

Tickets en veiligheid

Plan je bezoek aan Kerststad vooraf en tijdig. Tickets van de verschillende activiteiten zijn dit jaar alleen online verkrijgbaar via kerststadvalkenburg.nl/tickets en staan op datum en tijd. Kom gerust op een doordeweekse dag. Zo heb je meer rust en ruimte om vertrouwde en nieuwe activiteiten veilig te bezoeken. Tijdens Kerststad Valkenburg gelden de actuele coronamaatregelen. Alle attracties en horeca werken met een geldig Corona Toegangsbewijs.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!