Kerstparade in Valkenburg is de mooiste van EuropaKerstparade in Valkenburg is de mooiste van Europa
Back Back Nieuws

Kerstparade in Valkenburg is de mooiste van Europa

10 november 2023

Afgelopen week vernam Kerststad Valkenburg het mooie nieuws dat de Landal Christmas Parade uitgeroepen is tot ‘Most Beautiful Christmas Parade in Europe’. Het winnen van deze titel is een kers op de taart voor Kerststad Valkenburg, dat zich al European Best Christmas Market mocht noemen. Bovendien is de titel een grote eer en waardering voor de vele vrijwilligers die de parade mogelijk maken.

De Landal Christmas Parade draait puur op deze vrijwilligers - praalwagenmakers, dansers en danseressen, choreografen, kostuumdesigners en -naaisters, ijskoninginnen en beveiligers - en zou zonder hen niet kunnen bestaan.

Uitbundige lichtstoet

Tijdens Kerststad Valkenburg trekt tweemaal per week de sprookjesachtige optocht door straten. De historische kern vormt een spectaculair decor voor de lichtstoet met rijkelijk versierde praalwagens en groepen dansers in prachtige kostuums. De Landal Christmas Parade is van 18 november t/m 30 december elke woensdag en zaterdag te zien. Op zaterdag 30 december trekt de laatste parade door Sibbe.

Kerststad Valkenburg is ook dit jaar weer in de race voor ‘Europeans Best Christmas Market’. Stemmen kan van 30 november t/ 7 december.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!