Kerstpakketshoppen in het Nederlands OpenluchtmuseumKerstpakketshoppen in het Nederlands Openluchtmuseum
Back Back Locaties

Kerstpakketshoppen in het Nederlands Openluchtmuseum

09 september 2020

De geur van glühwein, melancholische muziek en knapperende vuurkorfjes. De sfeer van winterse kerstmarkten is magisch, betoverend en bevordert saamhorigheid. Hoe kun je dan beter je personeel belonen dan ze dit gevoel te laten ervaren, dichtbij huis in de winterse, wondere ambiance van het Winter Openluchtmuseum? Komende winter is het jaarlijks terugkerende winter wonderland uitgebreid met een kerstmarkt, waar je een eigen kerstpakket kunt samenstellen.

Druk wegnemen

‘In de markt is steeds meer vraag naar activiteiten rond de kerst’, aldus Paul van Zeist, Hoofd Hospitality & Sales, Marketing & Communicatiemedewerker bij het Nederlands Openluchtmuseum. ‘Het regelen van een kerstpakket én een uitje of activiteit brengt echter voor bedrijven veel regelwerk met zich mee. Met dit concept willen we deze druk wegnemen en ervoor zorgen dat bedrijven op een unieke manier het jaar kunnen afsluiten.’

Midden in de unieke, historische setting van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem wordt van 14 t/m 18 december 2020 dan ook een heuse een kerstmarkt gerealiseerd waar iedere deelnemer met een eigen shoptegoed naar hartenlust eigen geschenken kan uitzoeken. In de winterse buitenlucht en tijdens gereserveerde tijdsslot is de markt geheel Coronaproof te bezoeken. Om de kerstmarkt - compleet met sfeervolle kersthuisjes en mooie geschenken -te realiseren, heeft het Openluchtmuseum een samenwerkingspartner gevonden in de Company of Gifts.

Eigen winterevent

Voorafgaand of na het bezoek aan de kerstmarkt nog feestelijk het jaar afsluiten? Het uitje naar de kerstmarkt is uit te breiden met verschillende arrangementen en een bezoek aan het park. Ook is het mogelijk om een eigen winterevent te organiseren in het park en/of één van haar veelzijdige evenementenlocaties. Van rondleiding door het museum tot een afsluitende borrel in het café, teambuilding met oudhollandse spelen of een presentatie in de grootste evenementenlocatie Loods Goes. De mogelijkheden om de kerstmarkt te combineren met andere activiteiten zijn eindeloos en kunnen op maat worden samengesteld. Het park en haar locaties zijn volledig volgens de richtlijnen aangepast waardoor het garant staat voor een veilige, feestelijke eindejaarafsluiting. Denk hierbij aan looproutes, hygiënemaatregelen en een maximumaantal bezoekers. Paul: ‘We merken dat er zeker meer behoefte is om zakelijk samen te komen, al helemaal met de kerst. We krijgen steeds meer verzoeken tot informatie over de kerstmarkt en ook aanvragen komen binnen. De opdrachtgevers zijn extra benieuwd naar maatregelen die genomen zijn op locatie. Het feit dat de kerstmarkt ruim, in de openlucht en conform alle RIVM-maatregelen is opgezet, helpt enorm.’

Eten en drinken

Van Zaanse oogappeltjes tot warme appelflap en van oudhollandse erwtensoep tot vegan saté. De kerstarrangementen van het Nederlands Openluchtmuseum zijn uit te breiden met ambachtelijke, culinaire verrassingen. Onder het genot van een glühwein of warme chocolademelk, sluit je het jaar, op gepaste afstand, feestelijk samen af. Bij een bezoek aan de kerstmarkt krijgt de bezoeker een eigen stempelkaart met een tegoed voor eten en drinken, te besteden op de kerstmarkt, in het park of op één van de horecalocaties. Voor ieder wat wils, naar eigen persoonlijke wens. Op maat in het kwadraat, het Nederlands Openluchtmuseum maakt het zowel de opdrachtgevers als de bezoekers mogelijk om een eigen invulling te geven aan het kerstuitje en -geschenk.

> Angelique Aalders

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!