Back Back Nieuws

Kerstdiner Leger des Heils in de Koepelkerk Amsterdam

30 december 2010
In de kerstsfeer gehulde Koepelkerk van het Renaissance Amsterdam Hotel vond afgelopen donderdagavond de 29e editie van het jaarlijkse kerstdiner van het Leger des Heils plaats.

 

Ongeveer 400 dak- en thuislozen, alleenstaanden en ouderen konden zich weer te buiten gaan aan een chique driegangendiner dat het Leger des Heils Amsterdam in samenwerking met het Renaissance Amsterdam Hotel en het Amsterdam Marriott Hotel steevast voor de kerst organiseert.

 

Handen uit de mouwen

Chef-kok Michel Westerman van het Renaissance Hotel nam de leiding in de keuken. Hij werd bijgestaan door de hotelmedewerkers en leden van de Rotary, die allemaal vrijwillig hun handen uit de mouwen staken.

 

Maandagmiddag werden de kinderen en hun ouders, die door het Leger des Heils worden bijgestaan, alvast verdiend in het zonnetje gezet. Zij kregen in restaurant Scossa kooklessen van chef-kok Michel Westerman, waarna ze de gemaakte gerechten samen oppeuzelden.

 

Prominente gasten

Een ensamble van het muziekkorps van het Leger des Heils en gospelzangeres Soraya verzorgden de muzikale omlijsting en Lt. Kolonel mevrouw C.A. Voorham vertelde het kerstverhaal. Net als voorgaande jaren waren ook dit jaar weer een aantal prominente gasten vanuit de Amsterdamse samenleving en de politiek, waaronder burgermeester Eberhard van der Laan en PvdA-leider en oud-burgemeester Job Cohen, tijdens het kerstdiner aan tafel aangeschoven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!