Back Back Nieuws

Kerstcircus Ahoy blijft zonder wilde dieren populair gezinsuitje

30 december 2015
De laatste voorstelling van Kerstcircus Ahoy 2015 vond 28 december plaats. Na 19 voorstellingen reizen de uit 19 landen afkomstige artiesten, moe maar voldaan, weer af naar huis. In totaal passeerden ruim 33.500 bezoekers de poorten van Ahoy om te genieten van de show. Vastgesteld kan worden dat Kerstcircus Ahoy, voor het eerst zonder wilde dieren, een populair gezinsuitje in de kerstperiode blijft.

Primeur
Kerstcircus Ahoy had onder meer een primeur van wereldklasse. Het duo Capilar wist het publiek te imponeren met hun ‘Zopfhang’, een van oorsprong Chinese vorm van acrobatiek die staat voor ‘aan eigen haar hangen’. De twee Cubaanse dames van Capilar zwierden aan hun eigen vlechten boven de piste van Kerstcircus Ahoy, een ongelooflijk gracieuze act die nooit eerder in Nederland te zien was.

Lovende reacties 
Oorverdovend was het applaus voor het stuntrijdersteam van Daniel Diorio met hun Split Globe of Death. Maar liefst zes waaghalzen kruisten met hoge snelheid elkaars pad in een stalen bol, die uiteindelijk ook nog eens in twee delen gesplitst werd. ‘Spannend en sensationeel’, waren de unanieme reacties van het publiek. Voor de kinderen waren met name de muzikale clowns uit Italië en het boerderij- en huisdierennummer van Johnny Fischer uit Duitsland een ware attractie. Ook de Xinjiang Truppe uit China, de hogeschoolact van Yuri Volodchenkov uit Rusland en de muziek van het live orkest Ingrid Schwarz kregen lovende reacties tijdens een eerste enquête onder de toeschouwers.

De 46e editie van Kerstcircus Ahoy vindt plaats van 24 t/m 30 december 2016. 

Foto: CB Images

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!