Back Back Nieuws

Kerstcircus Ahoy blijft gewild gezinsuitje in de kerstperiode

30 december 2013
Ook in deze economisch wat lastige tijden blijft Kerstcircus Ahoy een gewild uitje voor families en het bedrijfsleven. De afgelopen 10 dagen kwamen ruim 35.000 bezoekers af op de zeventien voorstellingen die in het Ahoy Theater werden gegeven. Daarbij werd het internationale programma, met acts uit zeventien verschillende landen, hoog gewaardeerd door publiek en pers. Voor Ahoy Rotterdam als organisatie reden genoeg om uitermate tevreden op de editie van 2013 terug te kijken. ‘We hebben weer heel veel enthousiaste reacties gehad. Daar doe je het tenslotte voor’, aldus Jan van Vliet, Event Manager bij Ahoy.

Bedrijfs- en VIP-arrangementen
Kerstcircus Ahoy is al jaar en dag een gezinsbeleving. Veel families komen dan ook iedere editie weer kijken naar een van de voorstellingen. Opmerkelijk is de groeiende belangstelling vanuit het bedrijfsleven. Tientallen ondernemingen reserveerden – vaak op maat gesneden – zakelijke arrangementen om het jaar 2013 feestelijk af te sluiten met medewerkers en relaties. Ook werden er 450 VIP-arrangementen gekocht door de echte circusliefhebbers, die maar al te graag een back-stage rondleiding kregen, een Meet & Greet met een van de artiesten en een gastvrije ontvangst met een hapje en een drankje. De AD voorstelling en de goedlopende Rotterdam Pas- en Jeugd Vakantie Paspoort-acties waren traditioneel een succes.

Geweldige sfeer
Fernand Banning, die verantwoordelijk is voor de programmering en de productie van het evenement, heeft de afgelopen tien dagen genoten van de sfeer op de tribunes, maar ook achter de schermen. ‘Het was een unieke groep artiesten, die in deze samenstelling niet meer te zien zal zijn. De sfeer was geweldig en dat pikt het publiek natuurlijk ook op.’ Banning is daarnaast ook zeer tevreden over het aantal bezoekers. Hij koestert de loyaliteit van de liefhebbers van het Rotterdamse Kerstcircus. ‘Daarom is het ook zeer belangrijk dat we artistiek en creatief blijven vernieuwen. Volgend jaar staat er weer een compleet andere show met nóg verrassendere acts. De kwaliteit blijft voor Kerstcircus Ahoy altijd op nummer 1 staan.’

Ruim 2 miljoen toeschouwers
Het kerstcircus werd voor het eerst georganiseerd in 1971. Het evenement staat, net als de Wielerzesdaagse en het ABN-AMRO World Tennis Tournament, al vanaf de opening van Ahoy op de kalender. Door de jaren heen trok Kerstcircus Ahoy meer dan twee miljoen toeschouwers. Hoogtepunten waren volgens de circusbezoekers dit jaar onder meer: de komische zeeleeuwen-act van Erwin Kröpling-Frankello, het ‘rad des doods’ van het Bulgaarse Duo Sifolinis en de sierlijke schoonheid van de kubus-oefening van Air Trio uit Sint Petersburg.

De 44e editie van Kerstcircus Ahoy vindt volgend jaar plaats van vrijdag 19 tot en met zondag 28 december. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!