Back Back Nieuws

Kerstbenefietconcert voor kinderen in de Favelas in Rio de Janeiro

11 december 2013
Leerlingen van de Muziek- en Dansschool Amstelveen gaven maandag 9 december 2013 een kerstbenefietconcert om geld in te zamelen voor Stichting Musica Favela. Het doel van dit benefietconcert was om muziekeducatie mogelijk te maken in de verschillende sloppenwijken van Rio de Janeiro. Deze avond is er een bedrag van €953,- opgehaald en dat komt geheel ten goede aan deze stichting.

Tijdens de projecten van Stichting Musica Favela leren kinderen hier in Nederland dat er ook kinderen zijn die niets hebben en dat het een goed gevoel geeft om je in te zetten voor een ander. Net als in Nederland ervaren ook de straatkinderen in Rio de Janeiro dat samen muziek maken verbondenheid, enthousiasme, plezier en zelfrespect oproept. Via benefietconcerten en muzikale projecten op basisscholen haalt de stichting de financiële middelen binnen om de projecten in Brazilië te kunnen realiseren.

Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door Stephanie van Steggehuis Events, die deze avond een Braziliaans typetje verzorgde en de social media voor, tijdens en na het kerstbenefietconcert verzorgt heeft. Anous, van Take A Picture fotografie bracht de voorstellingen in beeld.

Optredens deze avond werden verzorgd door verschillende ensembles van de muziekschool. Voor informatie over de stichting bezoek dan de website of kijk op Facebook

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!