Kennissessie ‘Vergunningaanvraag buitenfestival’Kennissessie ‘Vergunningaanvraag buitenfestival’
Back Back Nieuws

Kennissessie ‘Vergunningaanvraag buitenfestival’

02 maart 2021

Op 18 maart geeft Pot Jonker Advocaten in samenwerking met de VNPF een online en interactieve kennissessie voor festivalorganisatoren over het succesvol aanvragen van een buitenfestivalvergunning. Aanleiding hiervoor zijn de sinds 2019 steeds specifieker wordende regels op het gebied van geluid en stikstof.

Bij een vergunningsaanvraag moeten de gevolgen van een festival voor de stikstofdepositie in een natuurgebied of de geluids- en verkeersoverlast voor omwonenden nauwkeurig in kaart worden gebracht. Wanneer festivalorganisatoren blijven vertrouwen op de oude processen, voorsorterend op de mogelijkheden die deze zomer mogelijk al biedt, is de kans dat festivals moeten worden afgeblazen groot door problemen met het verkrijgen van een festivalvergunning.

Belangrijkste aandachtspunten stikstofuitstoot en geluidsoverlast op een rij

In een interactieve online kennissessie voor festivalorganisatoren, waarin we samenwerken met de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festival (VNPF), geven twee bestuursrechtadvocaten van Pot Jonker Advocaten, Rachel Hoeneveld en Laurien Mulder, antwoord op de vraag: ‘Hoe houdt u in uw vergunningaanvraag voldoende rekening met stikstofuitstoot en geluidsoverlast voor een buitenfestival?’. Zij zetten de belangrijkste aandachtspunten voor het succesvol vergund krijgen van een buitenfestival op een rij.

Inhoud online kennissessie

  • Intro: Welkom
  • Wet natuurbescherming: Belangrijkste punten die volgen uit de Wet natuurbescherming: wanneer is welk type onderzoek nodig om mogelijkheden om stikstof te beperken en wat zijn de gevolgen van de uitspraak over het Programma Aanpak Stikstof (PAS).
  • Ruimtelijke inpassing van evenement: de afweging van de ruimtelijke gevolgen, waarbij bijvoorbeeld het aspect geluid betrokken wordt.

Interesse in deze kennissessie? Aanmelden kan via de website van Pot Jonker Advocaten. Na aanmelding ontvangt u tijdig voor aanvang de inloggegevens voor deze online kennissessie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!