Kennismaken met de luxe achtertuin van NederlandKennismaken met de luxe achtertuin van Nederland
Back Back Locaties

Kennismaken met de luxe achtertuin van Nederland

12 november 2018

Zee op de heide. Met die idyllische benaming werd het natuur-zoutbad buiten Boekelo in de gemeente Enschede aangeduid. Het complex had niet alleen een primeur met een royaal en luxe buitenbad, maar ook de toevoeging van een vernieuwend golfslagbad zorgde voor wereldfaam in Nederland en buurlanden. Begin jaren 90 van de vorige eeuw vestigde Resort Bad Boekelo zich met een hotel, appartementen en congres- en vergaderzalen.

Landgoed van rust, reinheid en regelmaat

Tegenwoordig staat het complex bekend als ‘het meest complete hotel van Nederland’. Op ongeveer een half uur rijden vanaf de Duitse grens, omringt door de steden Enschede en Haaksbergen, ligt het parmantige landgoed van Resort Bad Boekelo. ‘Het hoofdgebouw, restaurant en terras zijn nog altijd herkenbaar en in ere hersteld. Het bad is verplaatst naar binnen. Nu worden we geroemd om het grote binnenzwembad.’ Aldus Bob de Waal, General Manager van Resort Bad Boekelo. En dat niet alleen. Het resort is in trek bij onze oosterburen en heeft het hele jaar door volle kamers. In en rond het complex zijn tal van inspannende en ontspannende activiteiten mogelijk. In de schoolvakanties ideaal voor jonge gezinnen en daarbuiten vinden actieve en avontuurlijke individuen en stellen de weg naar het resort. De zakelijke markt, en met name de organisaties en corporates uit de buurt van Enschede, vindt bij Resort Bad Boekelo de rust en ruimte buiten de kantoormuren. Vergaderingen en zakelijke bijeenkomsten vinden plaats in de zeven zalen met moderne techniek en faciliteiten. Zowel de leisure gast, als de zakelijke markt geniet van de overvloed aan gastvrijheid en service.

Hospitality is topsport

De ligging van het resort is een pluspunt. De Waal: ‘Ons complex ligt op de route naar Duitsland en België en de groenrijke omgeving wordt ook wel de achtertuin van Nederland genoemd. In pure vorm beleven en ontspannen, en toch maar twee uur verwijderd van meerdere grote luchthavens.’ Overijssel, en specifiek Enschede, is dan wel een hele andere wereld dan de Randstad, maar mag niet vergeten worden in de lijst met rustieke, met natuur omgeven plaatsen van Nederland. De rijke geschiedenis is goed voelbaar en draagt ondanks de transformatie, nog altijd bij aan het luxe gevoel. Gasten genieten van de vele voordelen: van gratis parkeergelegenheid tot de culinaire verassingen van restaurant Moods en van de buitensportactiviteiten tot dat immens populaire binnenzwembad. Aan activiteiten niets tekort. Naast het zwembad is het resort voorzien van beauty en wellness ruimtes met sauna’s, een tennisbaan en een bowlingbaan. Geschikt en toegankelijk voor iedere type gast en elke groep. In de zomermaanden beschikt het resort zelfs over een animatieteam en entertainment voor de jongste gasten die blijven overnachten. Samen internationaal vakantie vieren in het Hollandse Boekelo en alles dicht bij elkaar op één centrale locatie.

Allure met een zakelijk tintje

Met een groep collega’s, zakenrelaties of het managementteam vergaderen, overnachten, dineren en teambuilding activiteiten organiseren. Resort Bad Boekelo is een dynamische omgeving waarin alles mogelijk is. Het team blijft bij elkaar en meerdaagse vergaderingen of zakelijke evenementen worden een beleving waarin saamhorigheid en transparantie verbindend zijn. Expats zijn ook geen onbekende doelgroep voor het resort. ‘De appartementen zijn in trek bij internationale gasten die voor tijdelijke projecten in Nederland verblijven. Ook zij hoeven het landgoed niet te verlaten voor entertainment, sport, wellness en eten en drinken. De afgelopen jaren was er weer een groei in budgetten, waardoor wij steeds vaker aanvragen krijgen voor temporaire plaatsing van expats’, legt De Waal uit. Enschede en Twente zijn universiteitssteden met veel internationale studenten, start-ups en corporate bedrijven. ‘Die aantallen moeten niet onderschat worden. Resort Bad Boekelo is de ultieme uitvalsbasis voor zakelijke groepen. Onze faciliteiten en het hoge serviceniveau zorgen ervoor dat gasten terugkomen. Niet voor niets staan wij bekend als het meest complete hotel van Nederland’.

Terugkerende gasten en hoge reviews

Een team van ruim 60 personen houdt het resort dag en nacht draaiende. De gastvrijheid, in combinatie met het ruimte aanbod en de rijke geschiedenis, maakt Resort Bad Boekelo anders dan andere hotels. Die waardering komt terug in hoge beoordelingen op bekende review websites. De totaalbeleving wordt unaniem geprezen door zowel leisure als zakelijke gasten. Ook trends op het gebied van technologie en innovaties voor de hotelbranche wordt nauwlettend in de gaten gehouden en doorgevoerd waar mogelijk. Zo is recentelijk het interne systeem vervangen en van een flinke upgrade voorzien. ‘Niettemin blijft persoonlijk contact belangrijk en dat is ook enorm passend bij ons concept en waarden en normen. Technologie is altijd een toevoeging op het bestaande en ondersteunt in bepaalde manuele processen. We blijven bouwen aan een krachtig fundament en verliezen de geschiedenis niet uit het oog. Van topklasse hotel toen, naar topklasse hotel vandaag’.

Door > Andrea Dronk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!