Back Back Nieuws

Kennisambassadeurs helpen Rotterdam op de kaart te zetten

17 oktober 2014
Rotterdam Partners Convention Bureau breidt het aantal Rotterdam Knowledge Ambassadors uit met 13 nieuwe Rotterdamse  wetenschappers, onderzoekers en andere experts. Deze nieuwe lichting kennisambassadeurs werkt de komende drie jaar samen met Rotterdam Partners Convention Bureau om de stad verder te promoten als congresbestemming. Congressen leveren een belangrijke bijdrage aan het zakelijk toerisme en zijn daarmee van grote waarde voor de stedelijke economie en de werkgelegenheid van de stad. Rotterdam Partners Convention Bureau zet zich al jaren in om – in nauwe samenwerking met haar partners - internationale congressen naar de stad te halen. 

De kennisambassadeurs zijn vaak gevestigde namen binnen instituten als het Erasmus MC, de Erasmus Universiteit, en het Scheepvaart en Transport College. Met hun kennis ondersteunen zij Rotterdam Partners Convention Bureau bij de acquisitie van internationale associatiecongressen. De Rotterdam Knowledge Ambassadors moeten zich, om te worden benoemd, actief hebben ingezet om een congres naar Rotterdam te halen. Daarmee bekleden zij als ambassadeur ook een voorbeeldfunctie voor collega’s binnen hun instituten die zelf ook een congres willen of zouden kunnen organiseren.

Rotterdam congresstad
Rotterdam mag zich al zes jaar op rij de tweede congresstad van Nederland noemen. De Maasstad  was in 2013 gaststad van 34 internationale associatiecongressen - congressen georganiseerd door de (wetenschappelijke) verenigingsbranche - die gezamenlijk ruim 17 miljoen euro aan bestedingen opbrachten.  Naast de economische meerwaarde draagt de komst van deze congressen bij aan het imago van Rotterdam als hoogwaardige kennisstad. 

De internationale associatiemarkt wordt gezien als een groeimarkt omdat het niet gevoelig is voor de economische conjunctuur. De afgelopen jaren nam de populariteit van Rotterdam als congresbestemming toe. Op de wereldranglijst van ICCA (International Congress & Convention Association) staat Rotterdam op plek 68. De Maasstad steeg daarmee 20 plekken ten opzichte van 2012. Rotterdam Partners wil de groei van de afgelopen jaren graag doorzetten en trekt daarmee nauw op met haar samenwerkingspartners in de stad.  Zo wordt in samenwerking met de gemeente Rotterdam en Rotterdamse ondernemers en instellingen jaarlijks een groot aantal bids uitgebracht. Daarbij wordt vooral ingezet op internationale associatiecongressen binnen belangrijke speerpunten voor Rotterdam: maritiem-offshore, transport-logistiek, medisch, agro food, cleantech en medtech.

Ambassadeurschap
De nieuwe Rotterdam Knowledge Ambassadors worden vanavond officieel benoemd tijdens een bijeenkomst in de Nieuwe Maze. Het ambassadeurschap geldt voor een periode van drie jaar.  De kennisambassadeurs treden gezamenlijk op als een kennis- en netwerkplatform op het gebied van het organiseren en het binnenhalen van internationale congressen in Rotterdam. In die hoedanigheid fungeren zij ook als klankbordgroep voor Rotterdam Partners bij vraagstukken met betrekking tot Rotterdam congresstad.  

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!