Back Back Nieuws

Kennis maken, kennis delen

30 maart 2012
Onlangs heeft weer een editie van het kennis- en netwerkevenement Kennis Maken Kennis Delen plaatsgevonden. Met een opkomst van meer dan 50 personen was het een succes. Dit halfjaarlijkse evenement, dat een initiatief is van Van Eeden Evenementen en het World Forum, heeft de zesde editie gevierd.

 

Thema social media

Deze editie stond volledig in het teken hoe succesvol om te gaan met new media, en specifieker social media, rondom evenementen en congressen. Een onderwerp dat met name bij de doelgroep, van event- en communicatieprofessionals binnen de publieke sector, veel uitdagingen met zich meebrengt.

 

Kennis Maken

Op het podium van het World Forum Theater vond het programma plaats. Met het gordijn gesloten was alleen het voorste gedeelte zichtbaar. Er werd gestart met een netwerkparade onder leiding van Erik Peekel van The Actor Factory, waarbij men werd uitgedaagd om in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk nieuwe contacten op te doen. Het zorgde voor een enerverende start en bood de gasten de gelegenheid om snel kennis te maken met branchegenoten. Na een welkomstwoord ging het gordijn open en werd de opstelling voor het inhoudelijke gedeelte op het podium zichtbaar.

 

Kennis Delen

Waar bij andere gelegenheden de mobiele telefoon uit moet, moest die hier juist aan blijven. Er werd druk getwitterd en zelfs een quiz gespeeld die men met sms, Twitter of mobiel internet kon meespelen. Hulskamp zorgde voor schermen waarop alles gedemonstreerd werd. De event app werd gebruikt als programmaboekje en men twitterde met de speciale hashtag wat direct op de twitterfontein verscheen.

 

Spreker Mike Coumans liet zien hoe je presentaties spannend en interactief houdt door je publiek te betrekken met hun mobiele telefoon. Creatieveling en keynote-spreker Omar Kbiri liet door zijn praktijkcases zien dat je met vrij weinig middelen heel veel kan bereiken. Ton Baetens sloot af en besprak de do’s en dont’s bij het gebruik van social media binnen overheidsinstanties.

 

Nagenieten

Na afloop van het inhoudelijke programma vertrok de hele groep van het World Forum richting het Museum voor Communicatie om onder het genot van een borrel en diner (verzorgd door Van de Linde Catering) na te praten met elkaar. Het Museum voor Communicatie bood een passende locatie voor de doelgroep en had het mooi aangekleed. ‘Kennis Maken Kennis Delen biedt de perfecte gelegenheid om kennis op te doen van interessante en relevante onderwerpen, met branchegenoten ervaringen uit te wisselen én je netwerk te versterken’, aldus Eva de Veth, eventmanager bij Logius.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!