Back Back Nieuws

Ken Vichianrat wint Benelux finale van Prix Culinaire Le Taittinger

13 oktober 2015
In Beachclub O. is 12 oktober bekend gemaakt dat Ken Vichianrat van La Rive* de 49e Benelux finale van de Prix Culinaire Le Taittinger heeft gewonnen. Vichianrat vertegenwoordigt Nederland tijdens de internationale finale in Parijs. De winnaar werd bekend gemaakt door Jonathan Zandbergen van restaurant hotel Merlet, winnaar van de internationale finale in 2014. In bijzijn van niemand minder dan Pierre-Emmanuel Taittinger, CEO van het gelijknamige Champagne huis ontving de winnaar zijn oorkonde.

Unaniem
De jury, onder leiding van Lars van Galen (Tuindorphotel 't Lansink*), koos de winnaar unaniem: ‘Op het moment dat we bij de Kookerij in Noordwijkerhout binnen stapten merkten we meteen dat het niveau enorm hoog is en dat de finalisten alles moesten geven om de titel in de wacht te slepen’, aldus van Galen.

Vijf uur, twee gerechten
Iedere kandidaat had vijf uur de tijd om twee recepten te bereiden. Eén recept naar keuze, gebaseerd op het thema dat door het organisatiecomité was vastgesteld, bestaande uit een uitgebeende en gevulde braadkip op een bereidingswijze naar keuze, aangevuld met twee bijgerechten. En één verplicht recept dat door juryvoorzitter Lars van Galen was bepaald: klassieke risotto met Parmezaanse kaas, langoustine en saus op basis van langoustine. De kersverse juryvoorzitter heeft samen met vijf Nederlandse en vijf Belgische chefs alle gerechten geproefd en beoordeeld. ‘Het was heel gaaf om vandaag juryvoorzitter te mogen zijn. De deelnemers hadden prachtige ingrediënten en de ambiance was fantastisch, wat wil je nog meer. Ieder jurylid proeft de gerechten helemaal individueel. Daardoor weten we dan ook dat iedereen 100% zijn eigen mening heeft gegeven en we samen de juiste winnaar hebben gekozen’, aldus van Galen.

De winnaar
Ken Vichianrat versloeg Joris Gerrits van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden en Sander van Zandvliet van restaurant Valuas* in Venlo.

Internationale finale 
De Benelux finale werd ook dit jaar georganiseerd in samenwerking met Oud Reuchlin & Boelen, inmiddels al 35 jaar trotse importeur van Champagne Taittinger. In totaal deden er drie Nederlandse en twee Belgische chef-koks mee aan deze voorronde. Nicholas Tsiknakos van Hotel Manos werd vanavond gekozen als Belgische winnaar. Beide heren strijden op 23 november in Parijs tegen vijf andere chefs uit vier landen, om de prestigieuze internationale titel in de wacht te slepen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!