Back Back Nieuws

Kees Janssen Theatre Productions ontwikkelt nieuwe dance act met Samadhi Dance Company

03 februari 2014
Een mengvorm van Modern, Urban en Indiase dans, op de klassieke muziek van de Bolero van Maurice Ravel. Zo kan de nieuwste dansact van Samadhi Dance Company, Bolero omschreven worden.

In 2011 brak Samadhi Dance Company door na het winnen van de Nationale Danspublieksprijs. De dansacts van Samadhi Dance Company zijn een mengvorm van verschillende stijlen, waarmee het inmiddels furore heeft gemaakt in Engeland, Duitsland, België en de Scandinavische landen.

Kees Janssen Theatre Productions heeft met Samadhi Dance Company een dansact ontwikkeld, waarbij de choreografie is gebaseerd op de beroemde Bolero van Maurice Ravel. Er is een korte versie van 5 minuten, op de soundtrack van TEN, waarin actrice Bo Derek ooit als eyecatcher fungeerde. Daarnaast is er een langere versie van tien minuten en de complete versie van veertien minuten. Al naar gelang het budget en de omvang van het podium kan de cast wisselen van 5 tot 15 dansers.

De dans is zeer geschikt als openingsact van een event, voor de introductie van een nieuwe huisstijl en als tussenact op events, waarbij bijvoorbeeld (persoonlijke of zakelijke) groei centraal staat.

Cultureel ondernemen
Kees Janssen signaleert een steeds grotere behoefte onder opdrachtgevers uit de zakelijke markt aan bijzondere dans-, muziek-, circusacts. ‘Tegelijkertijd zie je dat steeds meer theatergezelschappen bezig zijn met cultureel ondernemen’.

Diverse andere acts
Kees Janssen: ‘Wij verzorgen de boekingen en het management van nog talloze andere acts. Er worden acts en theatrale concepten ontwikkeld voor onder meer de opening van events of als vertaling van een thema. Het gaat om acts uit alle denkbare genres: van cultureel klassiek tot hippe Urban, circus- en dansacts, alsmede op maat gemaakte cross-overs tussen verschillende kunstdisciplines. De acts kunnen gekoppeld worden aan allerlei thema’s van events, zoals samenwerking, fusies, duurzaam, enzovoort.’

Bolero by Samadhi Dance Company, compilation from Kees Janssen Theatre Productions on Vimeo.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!