Kasteel Wijenburg: drie kastelen in één Kasteel Wijenburg: drie kastelen in één
Back Back Locaties

Kasteel Wijenburg: drie kastelen in één

01 november 2018

Kasteel Wijenburg in Echteld is een bijzonder kasteel. Een echt kasteel met een slotgracht eromheen en toch heel bereikbaar op slechts twee minuten rijden vanaf de A15. Een geweldige locatie voor een chique feest of een stijlvolle beurs. Waar je gastvrij ontvangen wordt en je evenement alle aandacht krijgt. Wat dit kasteel ook nog eens bijzonder maakt, is dat elke verdieping van het kasteel uit een ander tijdperk stamt. 'Eigenlijk zijn het drie kastelen in één', aldus locatiemanager Johan Huisman. Hij vertelt vol trots over het kasteel en over zijn team. 'Een prachtige locatie alleen maakt van je feest nog geen succes. Het zijn de mensen die het succes compleet maken.'

Dat Kasteel Wijenburg een prachtig gebouw is, zie je meteen als je aan komt rijden. Een statig kasteel met een slotgracht eromheen, liggend tussen de boomgaarden en weilanden. Het is ook een kasteel met een rijke geschiedenis.

Historie

De historie van Kasteel Wijenburg begint met de bouw in 1169. Het is een zogenaamd groeikasteel dat in de loop van de tijd is geworden tot wat het nu is. In 1956 is het kasteel in handen gekomen van de Stichting Geldersche Kasteelen, die ook vandaag de dag nog de eigenaar is. Het kasteel is prachtig gerestaureerd in de stijl van de drie verschillende eeuwen. De kelder is het oudst en werd al in de 12e eeuw gebouwd. De Blauwe Salon stamt uit de 16e eeuw en De Ridderzaal uit de 18e eeuw. De inrichting van de zalen is aangepast aan de tijd waarin ze gebouwd zijn, waardoor je met een rondgang door het kasteel een tour krijgt door drie eeuwen geschiedenis.

De Breughelkelder

Als je na binnenkomst de trappen afdaalt naar de kelder bevind je je in Middeleeuwse sferen. Onder de ronde stenen gewelven staan robuuste houten banken en tafels. De sfeer in de kelder is informeel en gezellig. Iets dat nog eens benadrukt wordt door het gebruik van kaarslicht. Het is een contrast met de rest van het kasteel dat chique en formeel aandoet. De kelder is bijzonder geschikt voor een wijnproeverij of zo je wilt een bier- of whiskyproeverij of voor een informeel feest of diner.

De Salons

De Bibliotheek, Blauwe Salon en Herenzaal bevinden zich op de begane grond. Deze verdieping staat in het teken van de 16e eeuw. De Blauwe Salon is een middelgrote zaal waar je met ongeveer zestig mensen een mooie bijeenkomst kunt houden. Mocht de opkomst iets hoger zijn dan kan er uitgeweken worden naar de Ridderzaal. Dat kan op het laatst nog bepaald worden, want als je een evenement organiseert op Wijenburg, heb je het hele kasteel voor je alleen. Alle verdiepingen en alle zalen zijn beschikbaar voor jouw evenement. Sommige organisaties vinden het ook leuk om het klassieke voorplein bij hun evenement te betrekken of workshops te houden aan de slotgracht.

Ridderzaal

De grote Ridderzaal bevindt zich op de eerste verdieping. Een statige, ruime zaal. Ideaal voor een chique diner of een mooi feest. Met de kroonluchters aan het plafond en het prachtige servies op tafel geeft een diner in de Ridderzaal je evenement cachet. Natuurlijk komt het prachtige diner uit de eigen ambachtelijke keuken van Wijenburg, waar de chef veelal biologische producten gebruikt.

Last minute deal

Er hangt een prijskaartje aan het huren van zo’n fantastische locatie als Kasteel Wijenburg. Echter, als er ruimte is op het kasteel dan kun je gebruikmaken van hun aantrekkelijke last minute deal. Het voordeel is dan dat je geen kasteelhuur betaalt. Op basis van beschikbaarheid en maximaal 6 weken van tevoren, kun je gebruikmaken van dit aanbod. Je gebruikt dan ook niet het hele kasteel, maar één van de prachtige salons of zalen. Informeer eens, want vooral op maandag, dinsdag en woensdag heeft het kasteel vaak wel plaats voor een vergadering of conferentie. En hoe mooi is het als je je relaties kunt ontvangen op een echt kasteel?

Goed bereikbaar

Kasteel Wijenburg is ook nog eens goed bereikbaar. Het ligt centraal in Nederland dichtbij de snelwegen A2 en A15 en A50. Je staat zowel vanuit de randstad als vanuit Zuid-Nederland en België zo in de prachtige Ridderzaal of in de gezellige Breughelkelder. Er is voldoende parkeerruimte voor 100 auto’s en ook met het openbaar vervoer is het kasteel goed bereikbaar. Het team van Johan Huisman zorgt altijd voor een warm onthaal!

Door > Kitty Dalhuizen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!