Kasteel Maurick in Vught trekt topchef Martin Ruisaard aanKasteel Maurick in Vught trekt topchef Martin Ruisaard aan
Back Back Nieuws

Kasteel Maurick in Vught trekt topchef Martin Ruisaard aan

16 mei 2022

Kasteel Maurick in Vught heeft per 1 mei 2022 Martin Ruisaard aangetrokken als chef. De 38-jarige Ruisaard komt over van sterrenrestaurant Aan de Zweth in Schipluiden en heeft de verantwoordelijkheid voor toprestaurant Hendrik van Maurick en brasserie Catharina van Maurick. Daarnaast is het bedieningsteam uitgebreid met gastvrouwen en gastheren die ervaring hebben in de betere restaurants.

De nieuwe chef vervangt Bart van der Wal, die na vier jaar de stap maakt om voor zichzelf te beginnen met een private-dining-bedrijf. Kasteelheren Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo zijn blij met de komst van Martin Ruisaard, die ruime ervaring heeft als chef en souschef op goed niveau en die hiervoor souschef was bij sterrenrestaurant Aan de Zweth in het Zuid-Hollandse Schipluiden.
Chef-eigenaar Niek van Lieverloo: ‘Martin is eindverantwoordelijk voor ons fine-dining-restaurant Hendrik van Maurick en voor brasserie Catharina van Maurick. Hij werkt hierbij samen met de chef van de brasserie en ik blijf als sparringpartner betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe gerechten en het bewaken van het niveau. Ik heb veel vertrouwen in Martin, die zowel op culinair gebied als op managementgebied zeer ervaren is. Het is fijn te weten dat beide keukens bij hem in goede handen zijn.’

Serviceteam versterkt

Ook aan de voorkant is het team van restaurant Hendrik van Maurick versterkt. Niek van Lieverloo: ‘Onze maître-sommelier en wine director Leon Aben heeft een sterk nieuw team gevormd met mensen die ervaring hebben bij mooie bedrijven. Sommelier Marieke de Louweren werkte bij de Karpendonkse Hoeve en bij het Belgische De Karmeliet. Assistent-maître Chantal Elias - Van Groeninge heeft bedrijven als Avant-Garde van Groeninge en De Swaen op haar cv staan. Leon zelf, die vorig jaar finalist was bij de wedstrijd om de Hennessy Gastvrijheidsprijs, komt bij de Treeswijkhoeve vandaan. Onze leerlinggastheren Mick Langhenhuijsen en Tim van den Bouwhuijsen deden ervaring op bij respectievelijk Rijks en de Lindehof. We hebben een fris en deskundig team dat de gasten met verve in de watten legt.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!