Back Back Nieuws

Kasteel Maurick uitgeroepen tot Kasteel van het Jaar 2007

06 februari 2007
Kasteel Maurick in Vught is uitgeroepen tot Kasteel van het Jaar 2007. Dit is bekend gemaakt tijdens het Jaardiner van de vereniging Châteaux et Résidences Gastronomiques, waarbij Kasteel Maurick is aangesloten.

Inspectie op ruim 400 punten
Voorafgaand aan de verkiezing zijn alle kastelen en landhuizen die bij de vereniging zijn aangesloten bezocht door anonieme inspecteurs van Cenergy Group BV. Zij beoordeelden de bedrijven op alle denkbare aspecten van service en kwaliteit. Zo werd zowel het beantwoorden van een e-mail als ook de ontvangst in het restaurant beoordeeld en werd er gelet op de mate van gastvrijheid als ook op de netheid en hygiëne in het bedrijf. Naast product en omgeving weegt het gedrag van de medewerkers erg zwaar bij de beoordeling.

Ook het culinaire aspect telt zwaar mee bij deze culinaire vereniging: de mystery guests moeten niet alleen op culinair hoogstaand niveau gegeten hebben, het geserveerde moet ook origineel en verrassend zijn. Ieder bedrijf is beoordeeld op ruim 400 punten.

Vakjury beoordeelt wijn- en menukaart
Los van de Mystery Visits zijn de menu- en wijnkaarten van de verschillende bedrijven apart beoordeeld door een professionele jury. Deze bestond uit leden van de Association of Food & Beverage Management. Zij beoordeelden de menu- en wijnkaarten op samenstelling, correct taalgebruik, aanbod en prijsstelling.

Eigenaar/chef-kok Jog Schipflinger van Kasteel Maurick reageerde enthousiast op de uitverkiezing. "Dit is een blijk van waardering voor het goede werk en de fantastische instelling van ons team. We zijn heel erg trots!" Uit handen van Châteaux et Résidences Ambassadeur Frank Houben (oud Commissaris der Koningin in Noord-Brabant en regelmatige gast van Kasteel Maurick) ontving Schipflinger de bij de uitverkiezing horende oorkonde.

De vereniging Châteaux et Résidences Gastronomiques telt 14 leden in Nederland en België. Alle bedrijven zijn gevestigd in een kasteel of landhuis en allemaal bieden zij gastvrijheid en gastronomie aan op hoog niveau.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!