Kasteel Keukenhof: warme gastvrijheid en historie hand in hand, al eeuwen langKasteel Keukenhof: warme gastvrijheid en historie hand in hand, al eeuwen lang
Back Back Locaties

Kasteel Keukenhof: warme gastvrijheid en historie hand in hand, al eeuwen lang

20 april 2018

Keukenhof is een prachtig landgoed in de Bollenstreek, een compleet historisch ensemble dat is ontstaan in de Gouden Eeuw met een wereldberoemde bloemententoonstelling. Deze combinatie maakt Keukenhof uniek. Kasteel Keukenhof ligt op dit prachtige aangelegde en uitgestrekte landgoed dat goed verzorgd is. Dé unieke plek voor jouw bedrijfsfeest, netwerkevent, bedrijfsevenement, congres of productpresentatie. Kasteel Keukenhof gelooft in puur maatwerk. Na een intensieve restauratie is het nu weer helemaal klaar om jou te ontvangen!

 

'Elke gelegenheid is uniek en verdient zijn eigen aandacht'

Robert Faas, sales & marketing manager, windt er geen doekjes om. 'Onze kwaliteit en uitstraling vind je nergens anders. We hosten steeds vaker bedrijfsevenementen, waarbij we de combinatie: binnen en buiten gebruiken. Een netwerkevent afgewisseld met Highland Games of boogschieten op het 5.000m2 evenemententerrein ‘De Nieuwe Plantage’. Een productpresentatie eindigen met een mooie barbecue. Of een lange vergadersessie met een wandeling in de kunsttuin als inspirerende onderbreking? Wij regelen de goed gevulde picknickmand. Wil je iets organiseren voor 150 tot 200 mensen? Elke gelegenheid is uniek en verdient zijn eigen aandacht. We werken met een culinaire partner samen om veel mogelijk te maken.' Overigens kan een bezoek aan het Lisse Art museum (opening later dit jaar) altijd als alternatieve break fungeren tijdens je evenement. De nieuwste aanwinst van het landgoed is modern en een opvallende toevoeging aan het terrein.

 

De Gouden Eeuw en de handelsgeest, mooi inspirerend

Met haar rijke historie, biedt het volledig gerestaureerde kasteel ruimte voor uiteenlopende activiteiten. Het kasteel dateert uit 1641. Het interieur laat zien hoe de adel vroeger leefde. Je krijgt als het ware het gevoel dat je door de kasteelheer zelf bent uitgenodigd en hij zijn kasteel voor jouw ontvangst beschikbaar stelt. Het kasteel heeft geen rode koorden of afzetlinten, het is geheel in originele staat te bezichtigen. Naast het statige Koetshuis, de ommuurde tuin rondom Frederik’s Hof, het bakhuisje met de karnmolen en de historische Hofboerderij, maakt Kasteel Keukenhof het landgoed compleet en bijzonder.

Ook de prachtige historische gebouwen als het Washuis (voor 20-25 personen), het Koetshuis (voor 40-90 personen) en de Wagenloods (circa 40 personen) maken jouw verblijf op het landgoed memorabel en kunnen tevens als sub-ruimte worden gebruikt. Elke locatie op het kasteelterrein heeft een andere uitstraling. Vanaf de Wagenloods bijvoorbeeld heb je uitzicht zover het oog strekt, gelegen aan de buitenrand van het landgoed. Hiervandaan loop je zó het bos in.

Kasteel Keukenhof is gebouwd in ‘de Gouden eeuw’, toen de Hollanders heersten op zee en de handelsgeest groot was. Dát gevoel kan maar mooi inspirerend werken. Het maakt de plek als zakelijke locatie erg geschikt. Kom je met een dusdanig groot gezelschap dat niet in de gebouwen past? Dan worden er een paar extra tenten opgetuigd.

'We laten je graag Neerlands trots zien'

Robert laat aan de vooravond van de opening van Keukenhof weten: 'De hele dag een meeting? Dan laten we je graag ook Neerlands trots zien. Je loopt zó de straat over, de internationale bloemententoonstelling Keukenhof binnen! Het park trekt in 8 weken 1 miljoen bezoekers, zeker met een internationaal gezelschap is dat must see'. Vanaf medio maart tot en met 13 mei 2018 is deze combinatie mogelijk.

Maar daarna zijn er ook weer leuke breaks en activiteiten te organiseren bij Kasteel Keukenhof. Het landgoed kent een afwisselend en open landschap met mooie zichtlijnen. De omringende bollenvelden en weidegronden zijn nog steeds in gebruik. Het natuurpad loopt langs de houtvijver, kwekerij, menagerie en bijenkasten. Voor de liefhebber is er een ruig laarzenpad. Het is een plek waar iedere bezoeker onder de indruk is van het prachtige onderhouden landgoed.

Uniek gelegen in de Randstad

Je zou de locatie kunnen kennen van de Mosselparty in het najaar, het Castlefest (maar liefst 38.000 bezoekers), van Button pop en van film- en tv producties (Goede tijden, Slechte tijden). 

Kasteel Keukenhof is uniek gelegen in de Randstad. Vanuit Den Haag en Amsterdam ben je hier zo. En sta je na je meeting in 15 minuten aan de bagageband op Schiphol. De toevoerwegen voor verkeer zijn goed ingericht. En het landgoed heeft een eigen parkeerterrein met een capaciteit van in totaal 4.500 parkeerplaatsen.

De aanwezigheid van restaurant Hofboerderij, de kinderboerderij en het Natuur- Milieu en Educatiecentrum De Groene Bol maakt de functie van het landgoed tot ultieme ontmoetingsplek, voor jong én oud. Het gastvrije personeelsteam is er klaar voor om ook jou een warme ontvangst te bezorgen.

Door > Lilian Kuerten

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!