Back Back Nieuws

Kasteel Duurstede opent deuren na renovatie

01 mei 2015
Kasteel Duurstede opent na een renovatie en interieur-restyling opnieuw haar deuren voor het publiek. Donderdag 30 april opende wethouder Wil Kosterman van Wijk bij Duurstede het kasteel.
 
Restyling
Het metselwerk is gerestaureerd, de torenkruizen zijn opgeknapt,  de glas-in-loodramen zijn hersteld en kwamen er nieuwe leien op de daken. Naast de renovatie aan de buitenzijde, onderging ook het interieur van het kasteel een metamorfose. In de Donjontoren is een extra zaal gecreëerd. Een stylist heeft er bovendien voor gezorgd dat het kasteelinterieur beter past bij de verschillende historische ruimtes. Hiervoor zijn veel rustieke en natuurlijke materialen gebruikt waardoor en intieme sfeer is ontstaan. Ook de binnenplaats kreeg een gedeeltelijke overkapping en de toegankelijkheid van het kasteel is verbeterd. Door een nieuwe indeling zijn er meer faciliteiten gecreëerd om gasten optimaal van dienst te kunnen zijn.

Evenementen
Het kasteel en kasteeleiland blijven ter beschikking staan voor zakelijke en particuliere evenementen. Het kasteeleiland leent zich bovendien uitstekend voor outdoor activiteiten. De locatie is geschikt voor groepen tot 350 personen en biedt zowel binnen- als buitenruimtes. De oude binnenplaats van het kasteel is voorzien van een prieel en een overdekt terras. Binnen is er de beschikking over meerdere zalen.

Green Key
Het team van Kasteel Duurstede levert hoogwaarde catering en desgewenst ook entertainment en activiteiten. Het kasteel beschikt bovendien over een Green Key-certificaat, wat garandeert dat voldaan wordt aan de hoogste standaarden op het gebied van duurzaamheid. Zo kunnen gasten genieten van een perfect georganiseerde, zorgeloze én verantwoorde dag op deze historische locatie.
Tegelijk met de renovatie en restyling heeft kasteel Duurstede ook een vernieuwde website gekregen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!