Kasteel De Hooge Vuursche: ‘Hier wordt op hoog niveau gekookt en informeel geserveerd’ Kasteel De Hooge Vuursche: ‘Hier wordt op hoog niveau gekookt en informeel geserveerd’
Back Back Interview

Kasteel De Hooge Vuursche: ‘Hier wordt op hoog niveau gekookt en informeel geserveerd’

07 november 2019

Het voelt als een stiekeme getaway wanneer je onder het smeedijzeren hek door rijdt. Links en rechts van de oprijlaan weelderig groen; daartussenin prijkt het Koetshuis. De fontein komt in zicht en dan is het daar: Kasteel De Hooge Vuursche. Gelegen in Baarn, in de omgeving van Utrecht, is het Kasteel een ideale locatie voor zakelijke events zoals trainingen, feesten en vergaderingen. Wat op het eerste oog vooral een statige eventlocatie lijkt, blijkt een plek waar oude verwachtingspatronen doorbroken worden en actuele trends in horeca en hospitality een podium vinden. Events.nl spreekt erover met Event Company-directeur Mirco Cuppens en chef-kok Erik-Jan Schotsman. 

Iedere dag een andere context

‘Op een locatie als deze is het eten en drinken complementair aan emotie’ opent Mirco. Hij vertelt met trots over Kasteel De Hooge Vuursche. ‘De omgeving appelleert zo sterk aan iets majestueus, romantisch: daar hoort natuurlijk puur en goed eten bij.’ De buitenkant van de locatie doet wellicht anders vermoeden, maar hier voeren flexibiliteit en een informele sfeer de boventoon. ‘Dat is precies de reden dat ik hier werk’ aldus chef-kok Erik-Jan. ‘Iedere dag heeft hier een andere context: van zakelijk driegangendiner tot intensieve trainingsdagen met uitgebreid lunchbuffet. Daar leer ik van; het vraagt om continu plannen en vooruitdenken. Wat mij betreft een prachtige kans om als chef-kok bezig te zijn met zelfontwikkeling.’

Eettrends: zelf zien, horen en proeven

De zakelijke markt verandert. Steeds vaker bestaat de behoefte aan informele pauze- en eetmomenten, zoals een walking dinner, streetfood, barbecueën of live cooking. ‘Gasten willen zien, horen, proeven. Dat kan bij Event Company: hier gaat kwaliteit nog altijd boven kwantiteit. Dat betekent een goede bavette op de barbecue, in plaats van de traditionele speklap.’ Ondanks dat het aantal eettrends, allergieën en diëten toeneemt en Event Company ieder verzoek op dit gebied uiteraard uiterst serieus neemt, is het hier ook een beetje zondigen. Met een puntzak friet of bitterballen bijvoorbeeld.

Culinaire hoogstandjes uit eigen keuken

‘Vergelijkbare eventlocaties maken veel gebruik van externe catering of een centrale productiekeuken. Wij kiezen er bewust voor dat niet te doen.’ Dat levert Kasteel De Hooge Vuursche een grote mate van vrijheid en flexibiliteit op, maar ook wel wat extra druk. ‘We staan nu midden in het circus; dat is hard werken voor de keuken, maar levert tegelijkertijd ook een sterke binding met de klanten op.’ Chef-kok Erik-Jan benadrukt dit: ‘Persoonlijk vind ik het een leuke uitdaging om van tevoren een lijst met uitzonderingen te krijgen, dan kan ik mijn creativiteit aanboren.’

Doe maar gewoon

Net als bij Landgoed Te Werve en Te Werve Buiten, de andere locaties van Event Company, gaat bevlogenheid boven efficiency bij Kasteel De Hooge Vuursche. ‘We maken waar wat we beloven: dat betekent dat we soms ook nee zeggen.’ Het legt de eventlocatie bepaalt geen windeieren. Hier wordt op hoog niveau gekookt en informeel geserveerd. ‘Geen formeel gefrummel maar gewoon goed eten en drinken, uit eigen keuken.

Kasteel De Hooge Vuursche is met recht een verrassing te noemen. Achter deze statige locatie gaat een zeer informele sfeer schuil. De mensen van Event Company stralen trots – wie wil er niet op zo’n prachtige plek werken? – passie en bevlogenheid uit. Werkelijk ieder oud verwachtingspatroon wordt hier doorbroken. Dit is een plek waar geschiedenis, allure én eigentijdse gastvrijheid samenkomen. En nog meer goed nieuws: gasten die graag blijven overnachten, kunnen terecht in een van de 19 stijlvol ingerichte hotelkamers waar het Kasteel over beschikt. Wat een heerlijkheid.

Door > Irene Campfens

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!