Back Back Nieuws

Kasteel de Haar krijgt 3 miljoen voor restauratie

19 januari 2009
Kasteel de Haar heeft te horen gekregen dat haar 3 miljoen toegekend wordt t.b.v. de restauratie. Het kabinet heeft door een meevaller aan het eind van 2008 150 miljoen euro extra te besteden. De drie coalitiepartijen mochten elk bestedingsplannen ter waarde van 50 miljoen euro bij minister Bos van Financiën indienen. De PvdA koos ervoor de miljoenen uit te geven aan armoedebestrijding en de ChristenUnie aan de opvang van onder andere tienermoeders. Het CDA gaf het geld een geheel andere bestemming, namelijk cultureel en industrieel erfgoed.

Nu was de taak van de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten scenario’s te ontwikkelen voor een weloverwogen besteding van de gelden. Daarna was het aan minister Plasterk hierover een besluit te nemen. Kasteel de Haar was gelukkig ook een van de scenario’s en heeft 3 miljoen euro ontvangen.

De Stichting brengt een eigen deel van 30% in en kan in totaal nu 4.3 miljoen euro besteden. Waar Kasteel de Haar het geld precies aan gaat besteden is nog niet helemaal bekend, maar waarschijnlijk aan het herstel van technische installaties in het kasteel.

Stichting Kasteel de Haar heeft nu in totaal ruim 30 miljoen euro besteed aan de restauratie. De totale restauratiekosten zijn geschat op 40 miljoen euro. De restauratie aan het kasteel loopt volgens planning. Verwacht wordt nog steeds dat de restauratie eind 2010 afgerond wordt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!