KAS Meeting - Eventlocatie: ‘We willen een inspiratieplek zijn voor circulair ondernemen’KAS Meeting - Eventlocatie: ‘We willen een inspiratieplek zijn voor circulair ondernemen’
Back Back Locaties

KAS Meeting - Eventlocatie: ‘We willen een inspiratieplek zijn voor circulair ondernemen’

15 september 2021

Een innoverende evenementenlocatie met een duurzaam verhaal. Wat zes jaar geleden begon als kleinschalige vergaderlocatie is uitgegroeid tot een multifunctionele, veelzijdige evenementenlocatie voor fysieke, online en hybride evenementen. We spraken met Jonathan Ruijter, mede-eigenaar van KAS Meeting – Eventlocatie over het duurzame karakter van deze evenementenlocatie, dat innoveren hoog in het vaandel heeft staan. Jonathan: ‘We zijn continu in ontwikkeling, wanneer we kansen zien gaat ons team daarmee aan de slag, om in te spelen op marktontwikkelingen maar ook om te groeien in meer circulair ondernemen.’ 

Kassen op het dakterras

Van leegstaand kantoorgebouw tot meetinglocatie, dat even later werd uitgebreid met een eigen rooftop-kas. Jonathan: ‘Daar kweken we al jaren onze eigen groente voor in de keuken. We kregen echter verzoeken om daar ook inhoudelijke sessies te organiseren. Omdat deze kas daar niet op bedacht was, hebben we gekeken naar mogelijkheden om dit wél mogelijk te maken. Het werd een tweede kas van 170 vierkante meter, met een goed, geruisloos klimaatsysteem en glas met een speciale coating om fel zonlicht buiten te houden, maar wel veel daglicht binnen te brengen.’ Deze nieuwe kas was -net voordat de coronacrisis het land in sluimerde- klaar om de eerste gasten te ontvangen. ‘Dit was wel een tegenvaller, we hadden immers flink geïnvesteerd. De kas bleek echter een gewilde locatie te worden voor online events en webinars. We hebben direct in april 2020 geïnvesteerd in middelen, mensen en expertise om online events zelf te kunnen faciliteren. Inmiddels hebben we in een jaar tijd 200 online events gehost. We hebben in de kas niet alleen alles in huis, het biedt een fenomenaal decor en dito uitstraling aan een online event– men wil wat anders dan een black box met belichting en meubilair en de nieuwe kas is dan een zeer goed alternatief.'

Jonathan: ‘De klant is zich bewuster geworden van de mogelijkheden. Digitaal, fysiek en hybride gaan naast elkaar liggen. We hebben bij KAS snel de transitie kunnen maken om deze vormen van events, met alle faciliteiten onder één dak aan te kunnen bieden.’

Multifunctionele locatie met een verhaal

KAS Meeting - Eventlocatie beschikt over ruimtes met mogelijkheden tot 225 personen – voor zowel inhoudelijke sessies als sitting dinners. Een plenaire bijeenkomst in de kas kan worden uitgebreid met sessies in de 15 breakout zalen. ‘We zien vooral dat onze locatie wordt gekozen door bedrijven die niet op zoek zijn naar ‘platte’ vergaderingen, maar een bijeenkomst beleving en uitstraling willen meegeven. Wij vinden het belangrijk dat men ziet dat we een verhaal hebben, we schenken niet voor niets een bepaald soort bier of bieden een bepaald product aan, overal zit een gedachte achter.’

Van koffiedrap naar oesterzwam

Geen ‘greenwashing’, maar vanuit de kern duurzaam ondernemen. De duurzame gedachte is al sinds de start van KAS Meeting - Eventlocatie diepgeworteld in de bedrijfsvoering. Met de ambitie om de meest duurzame evenementenlocatie van Nederland te worden, wordt continu gekeken daar mogelijkheden om op duurzaam en circulair vlak door te ontwikkelen. Dit begon al bij het kantoorgebouw, een leegstaand pand uit 1989 nieuw leven in blazen. Inmiddels is het pand volledig gasvrij gemaakt door efficiënte warmtepompsystemen en leggen we vooral nu de focus op duurzaamheid op cateringgebied. Kas Woerden streeft ernaar op het gebied van catering volledig circulair te worden – alle afvalproducten moeten een nieuwe weg in de catering gaan vinden. Jonathan: ‘Deze zomer hebben we een vitrineachtige kas geïmplementeerd waarin wij van koffiedrap oesterzwammen kunnen kweken. Er wordt veel koffie gedronken, wij zagen hierin een kans om van afval een nieuw product te ontwikkelen. Zo willen we ook gaan starten met vertical farming, zodat we nog meer eigen groente en kruiden kunnen kweken om in de eigen catering te gebruiken. Deze duurzame gedachte dragen we ook graag uit naar onze zakelijke bezoekers. We willen een inspiratieplek voor zakelijk Nederland zijn om duurzaam te ondernemen en hen meenemen in hoe je -redelijk eenvoudig- ook zelf duurzame stappen kunt zetten.’ 

Door > Angelique Aalders

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!