Kapsalon Theater in de ECI cultuurfabriek Kapsalon Theater in de ECI cultuurfabriek
Back Back Nieuws

Kapsalon Theater in de ECI cultuurfabriek

18 januari 2022

Ook het Limburg Festival en ECI cultuurfabriek bundelen op woensdag 19 januari hun krachten en toveren de theaterzaal om in een heuse kapsalon. Daarmee haken ze aan op het landelijke initiatief Kapsalon Theater waarmee verschillende theaters eenmalig hun deuren openen als offensief tegen de geldende coronamaatregelen voor de cultuursector. 

Theater, geknipt voor je

Onder het motto 'Theater, geknipt voor je' worden de haren van toeschouwers gekapt door Vasco, Haarsnijder & Barbier uit Roermondterwijl zij naar een voorstelling kijken of een concert beluisteren. Of je kijkt een film tijdens de ‘workshop filmkijken’. Omdat ECI cultuurfabriek niet alleen een theater is, betrekken ze al hun afdelingen hierin. 

Lokale talenten

In de theaterzaal presenteren Het Laagland hun voorstelling Pussy en dansen Soraya & Kenji ‘Dichtbij’ van het project Pak je Podium. Een initiatief van ECI cultuurfabriek waarbij lokale talenten een kans kregen om een productie te ontwikkelen en tevens op te treden, omdat corona er behoorlijk had ingehakt. Een verdere aanvulling van het programma volgt.  

Tijdens de workshop filmkijken wordt de film Alles op tafel vertoond. Een film die nooit meer in de filmzalen of bioscopen zal draaien. Dit is dus de laatste kans. Alles op deze avond zal veilig verlopen, met mondkapjes, 1,5 meter afstand en coronatoegangsbewijzen. 

Tegengeluid

Het zogeheten Kapsalon Theater en de Workshop Filmkijken moet een tegengeluid bieden aan de door het kabinet opgelegde maatregelen in de gehele cultuursector. De cultuursector blijft vooralsnog tot ten minste 25 januari dicht.  

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!