Back Back Nieuws

Kandidaten Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs in de spotlights in The Dylan

06 februari 2015
Al jarenlang laten de arbeidsmarktcijfers zien dat er behoefte is aan een nieuwe generatie professionele gastheren en -vrouwen in de Nederlandse horeca. De organisatie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) vraagt jaarlijks aandacht voor het belang van goed gastheer- en gastvrouw schap. Dit jaar vindt de uitreiking van de prestigieuze prijs plaats op maandag 30 maart in hotel The Dylan Amsterdam.

Niveau van gastvrijheid
Een echte gastheer/ -vrouw heeft kennis van wijn en spijs, is meertalig, voelt de behoefte van een gast perfect aan en is sfeerbepalend voor het concept waar hij of zij werkt. Waar de kandidaten zich in voorgaande jaren tijdens het diner moesten presenteren voor een jurytafel, worden de kandidaten nu voorafgaand aan het evenement getest. De toetsing bestaat uit drie disciplines: een dinerbezoek in het restaurant waarbij de kandidaat de hoofdgastheerrol vervult voor de jurytafel, een aantal theorievragen over gastheerschap, productkennis, cognac en wijnen en een 1-op-1 interview met de juryleden. Om de gasten tijdens de uitreiking een indruk te geven van het hoge niveau van de gastvrijheid en een impressie te geven van de zes kandidaten, wordt van iedere kandidaat een kort filmpje getoond die is opgenomen in het desbetreffende restaurant.

Prijs
De winnaar mag samen met een leermeester uit zijn/haar restaurant een studiebezoek brengen aan Hennessy’s befaamde Château de Bagnolet, krijgt een fles X.O. Cognac en ontvangt de wisseltrofee, een beeld van kunstenaar Lou Thissen.

Uitreiking
De ontknoping van de 14e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs vindt dit jaar plaats in de stijlvolle Ariana zaal van The Dylan Amsterdam. De zeven belangrijkste culinaire samenwerkingsverbanden van Nederland, verenigd in de G7, werken mee aan dit initiatief. De prijsuitreiking vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur, voor een gezelschap van ongeveer 120 genodigden bestaande uit vakpers, SVH meestergastheren en –vrouwen, prominenten voor de gastronomie, restaurateurs en bestuursleden van de zeven samenwerkingsverbanden. Een belangrijke verandering ten opzichte van vorig jaar is de setting van het evenement. Geen statisch diner meer, maar een informelere setting waar aanwezigen de mogelijkheid hebben om te netwerken.

Foto: Jesaja Hizkia

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!