Back Back Nieuws

Kandidaten nationale event awards bekend

14 februari 2007
ABN AMRO, ABZ, Delta Lloyd, Fortis, Pon Holdings, Provincie Zuid-Holland, Rapp Collins, Robeco, Vaillant, Ambi Pur, Sanoma Uitgevers (2 maal),
Altrecht en Tempo-Team. Dat zijn de opdrachtgevers die op dinsdagavond 3 april tijdens de zevende editie van de EVA-uitreiking kans maken op een nationale event award. Daarnaast strijden vijf eventbureaus om de titel Eventbureau van het Jaar.

De uitreiking van de nationale event awards vindt dit jaar plaats in Utrecht, aan de vooravond van de vakbeurs Evenement 2007, die op woensdag 4 en donderdag 5 april wordt gehouden in Jaarbeurs Utrecht.

In de categorie business-to-business events zijn er negen kandidaten: ABN AMRO, ABZ, Delta Lloyd, Fortis, Pon, Provincie Zuid-Holland, Rapp Collins, Robeco en Vaillant. In de categorie business-to-consumer events zijn er twee kandidaten: Ambi Pur en Sanoma Uitgevers. De laatste vinden we ook terug, zij het met een andere case, in de categorie intern gerichte events. De overige twee kandidaten in deze categorie zijn Ambi-Pur en Altrecht.
Over het algemeen stelden bureaus hun opdrachtgever kandidaat, al zijn er ook enkele opdrachtgevers die zich zonder tussenkomst van bureaus kandideerden.

De samenstelling van de jury is grotendeels gelijk aan die van vorig jaar. Nieuwkomers zijn Harry Dekker, mediadirecteur van Unilever en onlangs door het vakblad Sponsoring uitgeroepen tot de machtigste man in sponsoringland, en Wim Michels, drijvende kracht achter Hallo © Academie voor toegepaste creativiteit. De overige juryleden zijn Frans van Steenis (algemeen directeur Kamers van Koophandel Nederland), Christine van Dalen (manager event & promotions IdtV), Koos de Boer, (zelfstandig adviseur, voormalig manager corporate communications Sanoma Magazines), Mildred Hofkes (directeur BHCM), Guus Lakeman (managing director Unlimited) en René Nelissen (manager sales Albron Party Productions). Voorzitter is Wim de Vries (directeur/eigenaar Het Strategem).

De jury stelt op 20 februari een shortlist samen, waarna de kandidaten op de shortlist op 1 en 6 maart de gelegenheid krijgen hun inzending mondeling toe te lichten. Op basis van deze gesprekken stelt de jury de genomineerden en de uiteindelijke winnaars vast.

Bureau van het Jaar
Alleen bureaus die een case inzenden voor een EVA mogen meedingen naar de titel Eventbureau van het Jaar. Van de inzenders stelden vijf bureaus zich kandidaat voor deze prestigieuze titel: Dechesne & Boertje, DWBH, Kubik, Sportief Holland en Xsaga.

De titel wordt niet toegekend door een jury maar komt tot stand door een tweetrapsverkiezing. Alle bezoekers van de website www.eventbureauvanhetjaar.nl kunnen tot half maart hun stem uitbrengen op een van de deelnemers aan de verkiezing. De top-3 gaat door naar de volgende ronde. Bezoekers van de uitreiking van de EVA wijzen de uiteindelijke winnaar aan.

Initiator van beide prijzen is Stichting Excellent Event. Met de nationale event awards wil de stichting events als effectief communicatiemiddel onder de aandacht brengen bij communicatieprofessionals. Hoofdsponsor is de vakbeurs Evenement 2007. Mediapartners zijn FZ, Adformatie, Adforesult en Tijdschrift voor Marketing.

Kandidaten EVA 2007

Categorie business-to-business events
ABN AMRO (Kubik): TEAM ABN AMRO in the Volvo Ocean Race
ABZ (The Live House): ABZ 25 jaar, Samen Ondernemen
Delta Lloyd (DWBH Group ): Survival of the Fittest
Fortis (Team van Maanen ): The next step
Pon Holdings (B&S* Leads ): Pon in Bedrijf
Provincie Zuid-Holland (Podium): Come and get Re-Urbanised!
Rapp Collins: Rapp Cooking
Robeco (Xsaga): Robeco Zomerconcerten: De Aftrap
Vaillant (Dechesne & Boertje): Vaillant zet U in de spotlight

Categorie business-to-consumer events
Ambi Pur (Merx): Ambi Pur Geurtheater
Sanoma Uitgevers: Libelle Zomerweek

Categorie Intern gerichte events
Altrecht (Peon): Wonderboys
Sanoma Uitgevers: Bladenmakersweek International 2006
Tempo-Team (Sportief Holland): Red Sensation

Kandidaten Eventbureau van het Jaar 2007
Dechesne & Boertje
DWBH Group
Kubik
Sportief Holland
Xsaga

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!