Back Back Nieuws

Kampeerbeurs Caravana reist de pan uit

29 december 2009
De Caravana die van 21 tot en met 26 januari gehouden wordt in het WTC Expo in Leeuwarden heeft met een recordaantal van meer dan driehonderdvijftig exposanten niet te klagen in tijden dat de consument de hand op de knip houdt.


Drukst bezochte beurs

In 2009 brachten 44.713 kampeerders een bezoekje aan de beurs, de Caravana is hiermee de drukst bezochte kampeerbeurs van Nederland. Dit jaar viert de beurs haar vijftigste jubileum, met onder andere een oldtimerexpositie waar voor de liefhebbers wel vijftig caravans en campers uit de jaren 50, 60 en 70 te bewonderen zijn.

Drie verklaringen

De opmars van de beurs was vorig jaar al merkbaar. Toen was de standruimte vlak voor de beurs uitverkocht en trok het kampeerevenement een recordaantal bezoekers. Dit jaar was de standruimte al voor de kerstdagen uitverkocht en is er een wachtlijst voor grote en kleine exposanten. De verklaring hiervoor is volgens de beursorganisatie te vinden in een combinatie van factoren. "Kamperen is bij een grote groep vakantiegangers die voorheen een aantal keren per jaar een vliegreis maakten weer helemaal in trek. Men ziet de voordelen van investeren in een kampeermiddel ten opzichte van bijvoorbeeld een vliegvakantie. De unieke combinatie van de exposanten - een gezellige mix tussen dealers en fabrikanten van de nieuwste modellen kampeermiddelen, kampeeraccessoires en campings uit heel Europa - draagt ook bij aan het succes. Er is geen andere beurs in Nederland waar zoveel campings -meer dan tweehonderdvijftig - vertegenwoordigd zijn. De tendens van "consuminderen" en "back to basic", al dan niet veroorzaakt door de kredietcrisis is een derde reden."

Jong en oud, dichtbij en ver
De beurs wordt traditioneel veel bezocht door vijftigplussers met ruim tijd voor vakantie, in het weekend voeren vooral de gezinnen de boventoon. Maar ook voor de jonge avontuurlijke kampeerder biedt de Caravana veel nieuws zoals moderne kampeermiddelen als off-road tenttrailers en uitdagende kampeerreizen naar landen als Libië of Jordanië.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!