Kabinet: vanaf deze maand evenementen met toegangstesten Kabinet: vanaf deze maand evenementen met toegangstesten
Back Back Nieuws

Kabinet: vanaf deze maand evenementen met toegangstesten

07 april 2021

Voetbalwedstrijden, festivals, een theatervoorstelling en een zakelijk congres: vanaf deze maand worden deze pilot-evenementen gehouden. Mensen die ernaartoe willen, moeten een testbewijs laten zien waaruit blijkt dat ze niet besmet zijn met het coronavirus.

Voetbal en musea

Zo mogen er bij een eredivisiewedstrijd tussen PSV en FC Groningen in Eindhoven 4000 mensen aanwezig zijn en als Ajax het opneemt tegen AZ in Amsterdam, 7500 mensen. Ook gaan door het hele land allerlei musea open voor beperkte aantallen bezoekers.

Theaters, Keukenhof en Artis

Bij voorstellingen in de Nationale Opera & Ballet zijn 425 mensen welkom, in kleinere theaters kleinere aantallen. In de Keukenhof en Artis zijn op meerdere dagen 5000 mensen welkom en ook andere dierentuinen kunnen hun deuren openen voor de proeven. Ook casino's en speelhallen in het hele land gaan in het kader van de pilots weer hun deuren openen.

Testen bij speciale teststraat

Mensen met een kaartje voor een evenement moeten zich bij een speciale teststraat laten testen, na een afspraak via de site testenvoortoegang.nl. Een negatief testbewijs van bijvoorbeeld de GGD is niet geldig om toegang te krijgen tot het evenement. Tijdens de pilots gelden de gebruikelijke coronamaatregelen, zegt de Rijksoverheid. Bezoekers moeten dus onder meer anderhalve meter afstand houden.

Fieldlab Testevenementen

Er zijn niet alleen pilots met de testbewijzen. Binnenkort worden er ook weer zogenoemde Fieldlab Testevenementen gehouden: de 3FM Awards, Mud Masters en een in de Efteling. Bij deze evenementen wordt onderzocht hoe ze op termijn veilig kunnen worden gehouden.

Bron: NOS

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!