Back Back Nieuws

Justitie gaat organisator vlottochten vervolgen

17 januari 2008
Het Openbaar Ministerie (OM) in Zutphen gaat de organisator van vloottochten op de Achterhoekse rivier de Berkel vervolgen. Justitie legt het organisatiebureau Sportwijzer en een van de twee directeuren dood door schuld ten laste. Dit heeft het OM in Zutphen vandaag bekendgemaakt.

 

Bij het vlotongeval op 30 september vorig jaar op de Berkel bij Rekken kwamen twee medewerkers van een Kruitvat-filiaal in Winterswijk om het leven. De twee namen deel aan een personeelsuitje. Bij de eerste de beste stuw in de Berkel sloeg het vlot met twaalf personeelsleden van de Kruidvat-vestiging in Winterswijk om. Twee vrouwen kwamen hierbij om het leven. Dat gebeurde nadat hun vlot bij een stuw omsloeg. De slachtoffers droegen geen zwemvesten en hadden geen begeleider mee.


Volgens de eigenaar maakte bijna niemand van de deelnemers aan de vlottochten gebruik van die voorzieningen. Het waterschap Rijn en IJssel stelde dat er voor de betreffende stuw voldoende waarschuwingsborden staan.

Justitie verwijt de directeur de dagbegeleider van het evenement onvoldoende te hebben geïnstrueerd. Het organisatiebureau wordt als rechtspersoon verweten dat de manier waarop vlottochten worden georganiseerd en de vastlegging in instructies en procedures onvoldoende was.


In de komende uitgave van Events laten event organizers en advocaten zich in enkele artikelen nader uit over veiligheid en aansprakelijkheid bij (sportieve) evenementen.

Bron: anp

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!