Peace in the ParkPeace in the Park
Back Back Nieuws

Just Peace gaat meerdere events organiseren

21 maart 2018

De organisatie van het grootste vredesfestival van Nederland breidt haar activiteiten uit. De afgelopen 5 jaar verzorgde het festival in Den Haag een programma rondom 21 september, de internationale VN dag van de vrede. Door een samenwerking met diverse onderwijs-, cultuur- en internationale instellingen in Den Haag zal Just Peace nu meerdere evenementen per jaar programmeren.

State of Being

Een eerste voorbeeld hiervan is de tentoonstelling State of Being, documenting statelessness. In deze tentoonstelling brengt fotografe Anoek Steketee het thema ‘Staatloosheid’ in beeld. Zij portretteerde staatloze mensen, jong en oud, in Nederland geboren of elders: een kwetsbare groep mensen die is vastgelopen in de Nederlandse bureaucratie. In het kader van het Movies that Matter Festival, is de tentoonstelling te zien van 17 maart tot en met 8 april 2018 op het Spuiplein.

De tentoonstelling is een samenwerking van Humanity House, Movies that Matter Festival, Amsterdams Fonds voor de Kunst, UNHCR, Open Society Foundations en Just Peace.

Nieuwe gezichten

Niet alleen zijn de activiteiten uitgebreid maar ook het bestuur van de organiserende stichting kent twee nieuwe gezichten. Voorzitter Bruno Bruins is sinds zijn aanstelling als minister opgevolgd door Martin Wörsdörfer en Kelly Indira Buis is toegetreden als bestuurslid van Stichting The Hague UNited for Peace & Justice.

  • Kelly Indira Buis is onder andere ambassadeur van One Young World voor Den Haag. In die rol richt zij zich op de thema's dialoog en diversiteit onder jongeren in Den Haag. In Libanon heeft zij onderzoek gedaan naar verzoenings- en vredesprojecten voor jongeren opgezet door lokale NGO's.
  • Martin Wörsdörfer zat ruim acht jaar in de Haagse gemeenteraad en was de laatste vier jaar fractievoorzitter van de VVD-fractie. Inmiddels is hij namens die partij lid van de Tweede Kamer waar hij woordvoerder economische zaken is, specifiek voor het MKB.

'Geweldig om samen met de instellingen Den Haag nog meer als stad van vrede en recht neer te zetten! Een uitdaging om weer een mooi Just Peace festival te organiseren. En natuurlijk werken we toe naar een spektakel in 2020, het jaar dat de VN 75 jaar bestaat', aldus voorzitter Martin Wörsdörfer.

Over Just Peace

Just Peace is een samenwerking tussen onderwijsinstellingen, cultuurinstellingen en internationale organisaties die zich in Den Haag bezig houden met het werken aan, en onder de aandacht brengen van vrede. Gedurende het jaar worden er gezamenlijk events met een maatschappelijke impact georganiseerd.

Het Just Peace festival vindt jaarlijks plaats rond 21 september, de internationale dag van de vrede. Vijf dagen lang wordt de Internationale VN Dag van de Vrede gevierd in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht. Het festivalprogramma, met ruim 40 activiteiten, bestaat uit een mix van debat, podiumkunst, museale activiteiten, sport en muziek, waarbij het thema vrede & recht centraal staat.

Op de foto > Peace in the Park

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!