Back Back Nieuws

Jubileumjaar Openluchtmuseum start met winterrecord

23 januari 2012
Het Openluchtmuseum heeft een goed jaar achter de rug. Maar liefst 456.000 bezoekers passeerden de poort in 2011. Het winterseizoen, dat op 15 januari eindigde gaat als winterrecord de boeken in met ruim 90.000 bezoekers in zes weken. Een betere start van een feestelijk jubileumjaar voor het 100-jarige museum kan de locatie zich niet wensen.

 

Honderd jaar Openluchtmuseum

Het Openluchtmuseum viert van 30 maart t/m 28 oktober zijn eeuwfeest. Opgericht te Arnhem op 24 april 1912 is het Nederlands Openluchtmuseum in de afgelopen eeuw uitgegroeid tot een van best bezochte musea in Nederland, met een relevant en actueel verhaal, verbonden met heden, verleden én toekomst.

 

Nieuwe presentatie

In dit feestelijke jaar opent het museum een nieuwe presentatie van het dagelijks leven in de Amsterdamse Jordaan. De statige gevels van de Amsterdamse Westerstraat, verbergen een uniek stuk stadshistorie. Verder zijn er kijkjes achter de schermen, (kinder)activiteiten, livemuziek, en tocht langs historische gebouwen waar de roemruchte geschiedenis van het museum voelbaar is.

 

Korting voor de zakelijke gast

Voor zakelijke gasten is er in het jubileumjaar een speciaal (feest)arrangement. Ambachtelijke, huisgemaakte specialiteiten en gulle gastvrijheid; een eeuw oud recept voor historische feesten of diners. Op vrijdag 30 maart start het feestjaar. In aanloop daarop trakteert de jarige alle zakelijke gasten t/m 29 maart 2012 op een korting van 50% op de zaalhuur en gratis ambachtelijk biologisch appelgebak voor alle gasten.

 

Contact

Meer weten? Neem contact op met de medewerkers van de afdeling Sales en Reserveringen, telefoon 026-3576123 of kijk op www.openluchtmuseum.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!