Back Back Nieuws

Jubilerend ecomobiel is beurs vol primeurs

11 oktober 2013
Bijzondere primeurs, prototypen en slimme oplossingen: de 5e editie van ecomobiel liet bij zijn jubileum zien wat de toekomst van groen rijden, varen en vliegen is. De jaarlijkse beurs in het Rotterdamse AHOY was op 8 en 9 oktober hét platform voor iedereen die met duurzame mobiliteit bezig is. Daar deelden ze de laatste ontwikkelingen en deden ze concreet zaken. De organisatie van het evenement was in handen van PINO, een van de pioniers die aan de wieg van ecomobiel stond.

Nieuw dit jaar was de gelijktijdige vakbeurs ecologistiek, de ontmoetingsplek voor bezoekers en exposanten die de toekomst dichterbij willen brengen met innovaties in transport en logistiek. En dat was niet de enige primeur die de beurs te bieden had.

Glimmen op een podium
Zo opende Toyota op de tweede beursdag het nationaal symposium over waterstof en deed daarbij uit de doeken hoe de autofabrikant de weg naar de introductie van de waterstofauto ziet. In 2015 wil Toyota starten met de productie daarvan. Veel bezoekers vergaapten zich aan de Mercedes F-125, die als rijdend prototype stond te glimmen op de beurs. De F-125, niet eerder buiten Duitsland te zien, heeft een elektrische aandrijving met brandstofceltechnologie en een actieradius van 1.000 kilometer. Heineken had de primeur de grootste elektrische vrachtwagen in gebruik te nemen en Mobile Green Energy introduceerde een mobiele laadunit die 16 auto’s tegelijkertijd oplaadt met de kracht van een vaste laadpaal.

Twee- en Driewieler Paviljoen 
Tussen alle noviteiten was het de E-cabrio Carice die op de beurs de Rabobank Young Innovator Award 2013 won. Publiek én vakjury waren unaniem enthousiast over het design, het innovatieve materiaalgebruik en de efficiënte elektromotor van de hippe bolide. Naast alle vierwielers was er op het Twee- en Driewieler Paviljoen alle aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen van eenvoudiger groen vervoer. Binnen en buiten op het testparcours was bovendien ruimte voor nieuws rond duurzaam openbaar vervoer, groene lease, milieuvriendelijke infrastructuur en alternatieve brandstoffen. Dat soort thema’s stonden ook centraal tijdens de vele seminars, symposia en workshops die beursgangers binnen ecomobiel en ecologistiek konden bezoeken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!