Back Back Nieuws

Jubilerend ABC komt met primeur

06 januari 2012
In januari 2012 bestaat het Artiesten Belangen Centrum (ABC), de brancheorganisatie voor én door zelfstandige artiesten & muzikanten, 12½ jaar. Tijdens de Internationale Artiesten & Evenementen Beurs AEB te Eindhoven presenteert het ABC een uniek verzekeringspakket voor artiesten. Het is nog niet eerder in Europa voorgekomen dat een brancheorganisatie drie eigen en op maatgemaakte exclusieve verzekeringen afsluit bij één maatschappij.

Risico’s
Net als iedere ondernemer loop je als artiest verschillende risico’s. Je kunt een been breken met als gevolg dat je optreden niet door kan gaan. Daarnaast heb je vaak kostbare instrumenten of decors die beschadigd kunnen raken. Voor veel artiesten was het in het verleden bijna onmogelijk om zich te verzekeren tegen deze risico’s vanwege de hoge kosten.

 

Voordelige premies

Vanaf dit jaar is het voor de leden van het ABC mogelijk om te kiezen voor een doorlopende boekings-, casco- of aansprakelijkheidsverzekering tegen voordelige premies. Deze verzekeringen kunnen los worden afgesloten maar ook als totaalpakket. Bovenstaande verzekeringen zijn door Nationale Nederlanden speciaal voor het ABC ontwikkeld. Mede door bemiddeling en ondersteuning van het PZO (Platform Zelfstandig Ondernemers) is het bouwen van dit verzekeringspakket mogelijk gemaakt wat geresulteerd heeft in een zeer uniek en concurrerend verzekeringsproduct.

Samenwerking
De Internationale Artiesten- en Evenementenbeurs (AEB) is al jarenlang dé vakbeurs waar vraag en aanbod in entertainment elkaar ontmoet én zaken doet. Deze beurs heeft zich ontwikkeld tot graadmeter van de creativiteit van de Nederlandse artiest. Als broedplaats voor nieuwe ontwikkelingen en voor het ontdekken van nieuwe trends is deze beurs een van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen geworden voor artiesten en muzikanten van allerlei disciplines. De organisatie van de AEB heeft vanaf het begin de initiatieven van het ABC voor de volle 100% ondersteund.

ABC- netwerkplein op AEB
Het ABC heeft ervoor gekozen haar jubileum tijdens deze jaarlijks bruisende en kleurrijke bijeenkomst te vieren. Naast de primeur van het verzekeringspakket gaan zij een aantal andere primeurs presenteren op hun feestelijk aangeklede ABC-netwerkplein: een nieuwe huisstijl, nieuwe website, een totaal vernieuwd back-Office systeem en een forse update/uitbreiding van het ledenpakket.

 

Contact

Het AEB vindt plaats van zondag 15 januari t/m dinsdag 17 januari in Beursgebouw Eindhoven. Meer informatie over de beurs en exposantenlijst is te vinden op www.aeb.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!