Back Back Interview

Jouke van Dijk: ‘Laten we elkaar ontmoeten en samenwerken voor onvergetelijke momenten’

25 januari 2012

Benieuwd naar de human interest-verhalen van branchegenoten? Zoals: waar halen zij inspiratie vandaan, wat was hun grootste blunder en welke gouden tip willen ze delen? De rubriek Event Personality geeft een kijkje in het leven van vakgenoten. Maak deze week kennis met Event Personality Jouke van Dijk, commercieel directeur van Omnivents & Watergoed.

Wie is Jouke van Dijk?
Een ondernemende levensgenieter van 38 jaar. Getrouwd met Angelique,  vader van 2 jongens Julian (7) en Dominick (5) en dagelijks vergezeld door mijn Ridgeback Dobber. Commercieel directeur van Omnivents & Watergoed, partner met Joost Frijlink.

Kort bedrijfsprofiel:
Omnivents organiseert sinds 2003 avontuurlijke evenementen. Outdoor activiteiten voor een actief bedrijfsuitje met een specialisatie in Sport Events, Off Road Events met de Land Rover en kant en klare arrangementen Zandhappen met paintball en quadrijden.

Evenementenlocatie Watergoed in Valburg is de thuisbasis, compleet ingericht voor vergaderingen, feesten, lunches en barbecues uit eigen keuken. Sinds 2010 beheren we ook de prachtige locatie Strand Maaslanden in de Gouden Ham, Appeltern.

Mijn motto:
Meer werk met minder werk.

Het mooiste evenement dat ik georganiseerd heb: 
Tja dat waren er nogal wat…maar onze grootste klant ieder jaar springt er wel bovenuit, omdat we na 5 jaar nog steeds in staat zijn om een origineel evenement te organiseren voor zo’n 1.500 gasten. Dit is ook altijd weer gebaseerd op de vertrouwde prijs/kwaliteit en de super inzet van onze medewerkers.

Naast de besloten evenementen voor opdrachtgevers zijn we sinds vorig jaar ook actief met publieksevenementen: de strandfeesten op onze locatie Watergoed.

Dit jaar gaan we daar natuurlijk mee verder en ontwikkelen een complete strandbeleving met een flinke dosis vakantiegevoel!

Hoe ik de toekomst van de evenementenbranche zie:
Meer kleinschalige, regionale evenementen, kleinere spelers met specialisme, meer partnerships tussen aanbieders, evenementen met roi en social return en maatschappelijke belangen die sterker worden in evenementen bijvoorbeeld met doelen als leerzaam of gezond.

Ben ik geworden wat ik had willen zijn?
Ja, ik doe wat ik leuk vind en kan me geen betere job voorstellen. Maar als ik denk aan alle doelstellingen en dromen die ik nog heb…dan ben ik nog lang niet klaar.

Waar ik mijn inspiratie vandaan haal?
Klanten en collega’s (en mijn kinderen).

Mijn droom:
Het hele jaar mooi weer met avontuurlijke outdoor events als inspiratie voor diegenen die zin hebben in het leven. En anders gewoon je regenjas aantrekken!

Ik bewonder uit de evenementenbranche:
Een iconisch bedrijf met een sterk merk en medewerkers dat jarenlang de absolute top vertegenwoordigde in off road en avontuur maar het helaas en ongelooflijk niet meer kon volhouden… Succes en bedankt voor de fijne samenwerking Land Rover Driving Experience.

Mijn gouden tip die ik altijd toepas in mijn vak/tijdens evenementen:
Verplaats je in de ander.

Deze (publieks)evenementen staan steevast in mijn agenda:
Free your mind festival in Arnhem, Sonsbeek theater avenue in Arnhem, Zomerfeesten in Nijmegen en Beurs Event in Utrecht.

Mijn grootste hobby:
Wintersport, wakeboarden, RIB Rally en golf.

Favoriete boek, tijdschrift en tv-programma:
Naast het dagelijkse nieuws op internet lees ik eigenlijk alleen maar de Volkskrant op zaterdag en kijk ik graag naar Ik vertrek… en Wie is de mol…? (Al vind ik het dit seizoen nog niet heel spannend…da’s toch duidelijk!)

Favoriete vakantieland en –stad:
De Alpen, Ibiza en Curacao.

Van deze muziek ga ik helemaal los:
Blue Marlin Ibiza Radio, Underworld en Faithless.

De grootste blunder:
Omvallen met een Land Rover

Hoe ‘social media’ ben ik?
Nogal… Al betrap ik mezelf erop dat ik meer een volger ben dan iemand die dagelijks iets te melden heeft. Ik heb even een jaartje de kat uit de boom gekeken en hopelijk geleerd wat te doen op Facebook, LinkedIn en Twitter.  Voor onze nieuwe website zal ik in ieder geval wekelijks aan de bak moeten met het weblog dus in 2012 gaat daar verandering in komen.

Over 5 jaar… :
Doe ik hetzelfde maar kost het hopelijk iets minder moeite dan in de afgelopen (zware) jaren.

Wat niemand van mij weet/verwacht:
Dat ik 10 jaar trompet heb gespeeld en eigenlijk wel weer muziek zou willen maken. En dat ik iedereen uitdaag voor Wordfeud (speler: joukevandijk) of Chess Time (speler: Jouke).

Wat ik nog graag kwijt wil aan de branche:
Laten we elkaar ontmoeten en samenwerken voor hetgeen we het leukste vinden om te doen: onvergetelijke momenten beleven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!