Back Back Nieuws

Jos van der Vegt (Ahoy.) president EAA

22 november 2006
Algemeen directeur Jos van der Vegt van Ahoy Rotterdam is onlangs benoemd tot president van de European Arenas Association (EAA). Van der Vegt volgde op 2 november de Zweed Ulf Larsson van Globe Arenas (Stockholm) op als voorzitter.

De European Arenas Association vertegenwoordigt 23 prestigieuze indoor arenas in 19 Europese landen. Overdekte, multifunctionele arenas (niet zijnde voetbalstadions), met minimaal 8.000 zitplaatsen en een hoog kwaliteitsniveau op elk terrein.

De EAA werd begin jaren ’90 opgericht om een gezamenlijk platform te creëren voor toonaangevende Europese accommodaties en om een nieuw circuit te organiseren voor bijzondere evenementen. Ook stelt het de leden in staat ervaringen uit te wisselen op het gebied van belangrijke onderwerpen zoals commerciële activiteiten, marktonderzoek, financiën, techniek en onderhoud.

“De EAA is een belangrijk internationaal orgaan. Om hier voorzitter van te zijn vind ik een
grote eer. Voor de korte termijn staat een aantal zaken hoog op de agenda. Zo willen we een nog intensievere communicatie tussen de leden bewerkstelligen. Hier worden dan ook speciale middelen voor ontwikkeld. Daarnaast krijgt het uitwisselen van informatie op het gebied van evenementontwikkeling, acquisitie, EU wetgeving en onderzoek prioriteit binnen de EAA”, aldus Van der Vegt die de renovatie van het Sportpaleis van Ahoy Rotterdam in 2008 noemt als voorbeeld waarbij Ahoy van andere leden kan leren en anderen op termijn weer van Ahoy. “Niet voor niets is het motto van de EAA ‘More with one another and more for one another’.”

Het bestuur van de EAA bestaat naast Jos van der Vegt uit: Peter Tudor (Wembley Arena, Londen), Gil Carneiro de Almeida (Atlantic Pavillion, Lissabon) en Aivar Sirelpuu (Saku
Suurhall Arena, Tallinn). De positie van Executive Director wordt ingevuld door Linda Bull (NEC Group, Birmingham).

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!